x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Capitalei oferă mai multe servicii gratuite pentru persoanele vârstnice

Primăria Capitalei oferă mai multe servicii gratuite pentru persoanele vârstnice

14 Apr 2020   •   11:14
Primăria Capitalei oferă mai multe servicii gratuite pentru persoanele vârstnice
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Mai multe servicii vor fi asigurate, în mod gratuit de Municipalitate, pentru persoanele vârstnice, între acestea numărându-se repararea sau montarea electrocasnicelor, a anunțat, marți, pe Facebook, primarul general, Gabriela Firea.

„Noi măsuri inițiate de Primăria Capitalei prin Direcția de Asistență Socială, pentru sprijinirea persoanelor vârstnice sau care au nevoie de ajutor. Împreună cu Engie România și partenerii sau, asigurăm gratuit următoarele servicii:
- reparații electrocasnice: frigider/cuptor/plită/aragaz sau mașînă de spălat rufe;
- instalare mașini de gătit pe gaz: înlocuire aragaz, înlocuire plită pe gaz (fără decupare în blat), înlocuire cuptor pe gaz;
-instalații sanitare: înlocuire racord flexibil, înlocuire robineți fisurați, remedierea scurgerilor de apă, înlocuire țeavă fisurată în locuință, înlocuire scurgere chiuvetă/cadă, desfundare scurgeri, remediere rezervor defect WC;
- montaj electrocasnice: înlocuire mașînă de spălat rufe, înlocuire boiler electric, înlocuire cuptor electric, înlocuire plită electrică (fără decupare în blat)”, scrie edilul Capitalei, pe pagina sa de socializare.

Beneficiarii eligibili sunt persoanele în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, cu domiciliul în București.

„Doritorii pot apela la numărul de telefon gratuit 0800821218. Specialiștii noștri se vor deplasa în teren, la fiecare caz în parte, cu echipament de protecție, vor colecta informațiile necesare în vederea evaluării minimale a situației socio-economice și transmiterii acestor date către parteneri”, menționează Firea.

Pe toată durata intervenției, persoanele sunt obligate să poarte mască de protecție (inclusiv material tip eșarfă, fular, material textil), iar beneficiarii sunt obligați că pe toată durata intervenției să păstreze distanța socială de minim 1,5 m, conchide sursa citată.

Mediafax

×
Subiecte în articol: gabriela firea