x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primaria Timisoara / SRL-ul taranistilor

Primaria Timisoara / SRL-ul taranistilor

de Tiberiu Kiss    |    20 Oct 2005   •   00:00
Primaria Timisoara / SRL-ul taranistilor

Primaria Timisoara sta pe un butoi cu pulbere, iar primarul Gheorghe Ciuhandu pare depasit de situatie. Dupa ce au fost puse pe tapet afacerile fiului sau, edilul timisorean a iesit la atac, acuzand o parte a mass-media ca ar reprezenta, contra cost, "anumite cercuri de interese".

El a declarat deseori ca l-a sfatuit pe fiul sau, arhitectul George Ciuhandu, sa evite contractarea unor lucrari pe raza municipiului, tocmai pentru a nu trezi suspiciuni. Nimic mai fals, avand in vedere ca tot primarul Ciuhandu a fost cel care a inaintat si semnat referatele ce urmau a fi trimise spre dezbatere consilierilor locali. Astfel, in cazul Bisericii Baptiste "Maranata", care a obtinut din partea Primariei Timisoara, in plina campanie electorala, o bucatica de teren intr-un parc pentru construirea unui locas de cult, primarul Gheorghe Ciuhandu a scris, pe un coltisor al referatului intocmit de Directia de Urbanism, cuvintele-cheie: "In procedura de urgenta!". Evident, fara legatura cu faptul ca firma implicata in acest proiect este MG Building Design SRL din Timisoara, care-i are, printre actionari, pe George Ciuhandu, iar ca director de marketing, pe doamna Ana Maria Ciuhandu, sotia edilului!

CONEXIUNI. De-a lungul timpului, firma de arhitectura MG Building Design SRL a realizat pagini web atat pentru SC Horticultura SA, cat si pentru SC Aquatim SA, care apartin Consiliului Local.

Chiar daca arhitectul George Ciuhandu sustine ca realizarea celor doua site-uri a venit la propunerea celor doi directori de foste regii autonome, atat Andrei Dragila, cat si Ilie Vlaicu spun ca oferta a venit... exact invers! Asta ca sa nu mai vorbim de realizarea unei pagini web pentru Primaria Timisoara, care a costat 70.000 de euro si care a fost realizata de SC QCT Connect SRL, care are ca actionari membri ai PPCD, condus de primarul Gheorghe Ciuhandu.

FRATIA INELELOR. SC QCT Connect SRL si SC MG Building Design functioneaza usa-n usa pe Bulevardul Take Ionescu nr. 51, gratie unor contracte de inchiriere, incheiate cu Administratia Domeniului Public, societate aflata in subordinea Consiliului Local Timisoara. Chiar daca pare incredibil, pentru un spatiu de 141 mp, SC MG Building Design SRL plateste lunar o chirie de 570 RON, iar SC QCT Connect SRL, pentru 125 mp, achita 500 RON plus TVA. Asta in conditiile in care cele doua spatii sunt situate in buricul targului. (Tiberiu Kiss)

COMBINATII
Cu sabia lui Damocles deasupra capului, taranistii-populari banateni nu vor sub nici o forma sa lase vreo afacere "nesupravegheata". Chiar daca primarul Ciuhandu a ordonat ca nici o hartie sa nu mai iasa din Primarie fara semnatura sa, iata ca au mai "scapat" cateva documente. Unul care face referire la Piata de Gros, proiect demarat recent de Primaria Timisoara cu fonduri de la Guvernul german. Lucrarea pentru instalatia electrica se va incredinta direct, fara licitatie, SC Electrica Arad. Altul pune pe tapet faptul ca cineva, neascultator la sfaturile batranilor, continua afacerile cu Primaria Timisoara, incercand sa obtina o concesiune pentru lantul de magazine "Artima"...
×
Subiecte în articol: observator timisoara ciuhandu