x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antal Arpad: Autonomia, SINGURA posibilitate ca maghiarii să se simtă confortabil în România

Antal Arpad: Autonomia, SINGURA posibilitate ca maghiarii să se simtă confortabil în România

05 Iun 2013   •   08:48
Antal Arpad: Autonomia, SINGURA posibilitate ca maghiarii să se simtă confortabil în România

Autononomia Ţinutului Secuiesc este singura posibilitate ca maghiarii să se simtă confortabil în România, a declarat primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, potrivit căruia ziua de 4 iunie - semnarea Tratatului de la Trianon - este zi de doliu pentru maghiari.

"Pentru noi, ziua de 4 iunie este o zi de doliu. Comunitatea maghiară s-a culcat seara în Ungaria, iar dimineaţa când s-a trezit era deja în România. Noi nu am venit în această ţară, nu am imigrat dintr-o ţară săracă pentru a trăi aici mai bine, ci am rămas pe pămănturile noastre natale, graniţele s-au mişcat deasupra capului nostru", a spus Antal, potrivit Mediafax.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a adăugat că, din acest motiv, maghiarii consideră că promisiunile făcute în 1918 la Alba Iulia trebuie respectate. "Dorim autononomia Ţinutului Secuiesc. Foarte mulţi dintre cei care au vorbit azi aici au spus acelaşi lucru: singura posibilitate pentru ca noi, cetăţenii români de etnie maghiară, să ne simţim confortabil în această ţară este autonomia", a afirmat Antal Arpad.

Peste două sute de persoane au participat, marţi, în Parcul Central din Sfântu Gheorghe, la comemorarea semnării Tratatului de la Trianon, unii dintre participanţi purtând panglici de doliu.


×