x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Tetoiu s-a sinucis de teamă ca a încălcat legea

Primarul din Tetoiu s-a sinucis de teamă ca a încălcat legea

de Andreea Căprescu    |    27 Mar 2012   •   11:46
Primarul din Tetoiu s-a sinucis de teamă ca a încălcat legea

Primarul comunei Tetoiu-Valcea, Gheorghe Popa a fost gasit spanzurat de un copac, dupa ce, in urma cu cateva zile, procurorii DNA l-au luat la intrebari. Edilul liberal si-a explicat gestul extrem printr-un bilet de adio, in care si-a cerut scuze cetatenilor, marturisind ca s-a simtit tradat si ca a fost lasat sa incalce legea.

Moartea primarului a fost sesizata oamenilor legii de catre doi localnici care au recunoscut masina lui Gheorghe Popa in apropierea raului Sasa. Barbatul era spanzurat de un copac in apropierea locuintei sale. "Cei doi localnicii au observat masina barbatului langa un teren agricol si au sunat la 112. Barbatul avea 60 de ani si la momentul sosirii ambulantei, medicii nu au putut decat sa constate decesul acestuia. S-a ajuns la concluzia ca acesta era mort de aproximativ 10 ore in momentul in care a fost identificat', a declarat Alina Teodorescu, purtatorul de cuvant al IPJ Valcea.


"Am fost inselat de toti'
Politistii care au ajuns la fata locului au gasit in haina barbatului de 60 de ani un bilet ce indica motivele care l-au condus catre moarte. Acesta nu a lasat nici un cuvant scris familiei, ci si-a cerut de mai multe ori scuze cetatenilor din Tetoiu, din cauza ca i-a lasat cu un pod in constructie, pod pentru care Primaria din Tetoiu se judeca cu o firma din Pitesti, Ro Construct Center SRL, care ar fi umflat factura cu doua miliarde de lei. De asemenea, in bilet primarul specifica ca se simte tradat de toata lumea dupa ce a fost lasat sa construiasca o piata pe un teren ce nu apartinea Primariei.

Acesta marturisea ca a fost lasat sa incalce legea si ca a gresit. "Oamenii ar putea sa creada ca am furat bani, dar am fost inselat de toti. Le cer scuze cetatenilor', a mai scris barbatul in biletul de adio. Gheorghe Popa se afla la al doilea mandat in fruntea comunei Tetoiu, iar in urma sondajului ce a fost facut de curand, acesta era cotat cu 80 la suta, fiind de altfel favorit in cursa pentru Primarie la alegerile din iunie. "Era un primar iubit de cetateni. Chiar imi e greu sa ma gandesc pe cine am putea sa gasim acum. Totul se schimba', a specificat Victor Popescu. Pentru moment viceprimarul comunei, tot liberal, Silvia Doina Solomon va prelua cel mai probabil atributiile primarului pana la alegerile din 10 iunie.


Colegii din PNL, socati de gestul extrem
Gestul edilului din Tetoiu i-a luat prin surprindere pe toti colegii liberali care il stiau un om puternic si plin de viata. Nimeni nu a stiut cu exactitate ce ar fi putut sa il determine pe primarul PNL sa isi ia viata. Exista voci care sustin ca in urma cu cateva zile procurorii DNA i-ar fi facut o "vizita' si ar fi promis ca se vor intoarce, insa nimeni nu stie ca Gheorghe Popa sa fi fost cercetat in vreun dosar. Oamenii care au intrat in contact cu edilul in ultima perioada spun ca acesta a fost in ultimele doua saptamani destul de abatut, insa nimanui nu i-a trecut prin cap ca ar putea recurge la un astfel de gest extrem. "Era un om plin de viata, puternic. Nu pot sa imi explic ce l-a determinat sa isi ia viata. Chiar imi este greu si acum sa accept ideea ca nu mai este. Primarii PNL m-au sunat si ei si mi-au spus ca sunt socati de vestea pe care au aflat-o. Nu le vina sa creada. Eu sunt chiar marcat de maortea primarului nostru din Tetoiu', a declarat ieri consilierul judetean PNL, Victor Popescu.

×
Subiecte în articol: observator