x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul interimar din Jilava s-a sinucis. Edilul a fost găsit spânzurat

Primarul interimar din Jilava s-a sinucis. Edilul a fost găsit spânzurat

06 Sep 2012   •   05:20
Primarul interimar din Jilava s-a sinucis. Edilul a fost găsit spânzurat

Gheorghe Brotea, primarul interimar al localitatii Jilava, a fost gasit spanzurat in aceasta dimineata. El ii tinea locul primarului Adrian Mladin, care se afla in arest preventiv, fiind cercetat pentru coruptie.

Familia primarului a anuntat incidentul, in aceasta dimineata, la numarul de urgenta 112. La fata locului s-au deplasat mai multi politisti, procurori, dar si un medic legist care cerceteaza circumstantele in care a avut loc incidentul.

Cand a fost gasit trupul lui Gheorghe Brotea, in locuinta sa din Jilava, acesta era decedat de cateva ore, potrivit Mediafax.

Din declaratiile martorilor, se pare ca primarul interimar era abatut in ultima perioada. Localnicii spun ca se vehicula faptul ca primarul ales Mladin s-ar intoarce la primarie, ceea ce i-ar fi determinat o stare de neliniste lui Brotea.

Bujor Neculai, om de afaceri din comuna, spune ca a vorbit cu primarul interimar in urma cu o zi.

"Am avut mari probleme cu primarul Mladin care este acum arestat... De la aceste fenomene grave s-a ajuns la sinuciderea acestui om. Pentru ca acest om, Brotea Gheorghe, a gasit in primarie o gaura de 13 milioane de euro, bani furati de Adrian Mladin si de consiliul local pe care l-a avut inainte... Este inregistrata convorbirea. Mi-a spus - se fac presiuni foarte mari asupra mea de oamenii lui Mladin si de Mladin din puscarie, ma terorizeaza la telefon din puscarie si nu pot sa fac absolut nimic. Eu cred ca unul dintre motive este acesta. Pentru ca in comuna Jilava se fac grave infractiuni. Mi-a spus ca este foarte presat de oamenii lui Mladin si chiar de Mladin din parnaie. A zis ca nu mai rezista, ca este foarte presat", a declarat pentru RTV Bujor Neculai, om de afaceri din comuna.

Procurorul de caz Anca Andrei a declarat ca in acest moment "exista indicii doar cu privire la ipoteza sinuciderii". Ea a explicat ca, totusi, nu poate fi exclusa nicio ipoteza, achetatorii luand in calcul toate variantele. Aceasta a precizat ca deocamdata nu a fost gasit vreun bilet de adio.

La Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, a fost inregistrata o cauza penala avand ca obiect incidentul privind posibila sinucidere a primarului interimar al localitatii Jilava, Gheorghe Brotea, despre care procurorii au aflat ca era cam tensionat de cateva zile.

"La fata locului se afla procurori din cadrul acestei unitati de parchet si lucratori de politie de la Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov, in vederea efectuarii cercetarii locale", informeaza Ministerul Public.

Din primele date, obtinute de anchetatori, a rezultat ca acesta se afla de cateva zile, din punct de vedere personal, intr-o stare tensionata, arata sursa citata.

"Au fost gasite la fata locului scara si funia, nefiind elemente care sa ateste alte imprejurari, iar la finalizarea cercetarii locale, cadavrul va fi dus la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici", adauga Ministerul Public.

Gheorghe Brotea detinea interimatul la primaria Jilava, dupa ce edilul comunei, Adrian Mladin, a fost arestat, fiind acuzat de coruptie.

×