x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Timișoarei anunță închiderea unei fabrici cu 400 de angajați

Primarul Timișoarei anunță închiderea unei fabrici cu 400 de angajați

11 Ian 2019   •   16:54
Primarul Timișoarei anunță închiderea unei fabrici cu 400 de angajați
Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

Primarul Nicolae Robu le-a transmis, vineri, un mesaj de încurajare sutelor de angajaţi ai fabricii Nestle, care a informat autorităţile locale că îşi va închide porţile, edilul afirmând că oraşul este în plină dezvoltare şi că îşi vor găsi locuri de muncă, poate chiar mai bune decât până acum. 
"Îmi pare rău că se întâmplă aşa, îmi pare rău de oamenii respectivi, dar vreau să îi încurajez, să nu-şi facă probleme, pentru că din fericire în Timişoara se găsesc locuri de muncă şi poate vor ajunge să aibă locuri de muncă chiar mai bune. Presupun că e neplăcut, pentru că s-au obişnuit acolo, dar suntem într-o societate în care se întâmplă şi astfel de lucruri. Timişoara este în plină dezvoltare, se creează noi şi noi locuri de muncă şi nu se produc drame sociale când o firmă se închide", a declarat primarul Nicolae Robu. 
Compania elveţiană Nestle avea în România doar fabrica de la Timişoara, fiind afectaţi de această decizie aproape patru sute de angajaţi.
Fabrica din Timişoara a fost achiziţionată de Nestle în anul 2000, iar în anul 2005, grupul elveţian Nestle a majorat cu 9 milioane de euro participarea la capitalul social al Nestle România, banii fiind direcţionaţi spre investiţii în produse şi mărci noi în cadrul Fabricii Joe din Timişoara, singura unitate deţinută de concernul Elveţiei în România.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: nicolae robu nestle