x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primele testări la Târgu Mureș cu un aparat de identificare a coronavirusului, de miercuri

Primele testări la Târgu Mureș cu un aparat de identificare a coronavirusului, de miercuri

24 Mar 2020   •   16:14
Primele testări la Târgu Mureș cu un aparat de identificare a coronavirusului, de miercuri

 O echipă de specialiști va începe, de miercuri, la Târgu Mureș, primele testări pentru identificarea coronavirusului SAR-CoV-2 cu ajutorul unui aparat Real-Time PCR cu o capacitate de 180 de teste pe zi. Timpul de așteptare a rezultatelor va fi, astfel, redus.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Mureș transmis, marți, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș au achiziționat kiturile pentru testare.

„Începând de miercuri, Târgu Mureș este centru abilitat în vederea stabilirii diagnosticului infecției cu COVID-19. O echipă formată din reprezentanți ai Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice, Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalului Clinic Județean Mureș și DSP va începe primele testări pentru identificarea coronavirusului SAR-CoV-2 cu un aparat Real-Time PCR. În plus reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș au achiziționat într-un timp extrem de scurt și kiturile necesare, ceea ce duce la începerea testărilor”, se arată în comunicat.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că, în urma începerii testărilor pentru coronavirus și la Târgu Mureș, timpul de așteptare a rezultatelor va fi redus semnificativ.

„Aparatul are o capacitate de aproximativ 180 de teste pe zi”, a spus Togănel.

Autoritățile mureșene au decis, săptămâna trecută, reorganizarea activității în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș pentru realizarea determinările specifice de laborator, în vederea stabilirii diagnosticului infecției cu noul coronavirus.

Probele pacienților din județul Mureș suspecți de coronavirus erau trimise la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

(sursa: Mediafax)

×