x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul atac din România cu o mașină care lovește în plin oameni

Primul atac din România cu o mașină care lovește în plin oameni

de Theodora Şutiu    |    12 Noi 2018   •   10:03
Primul atac din România cu o mașină  care lovește în plin oameni

Un tânăr de 20 de ani a fost reţinut, ieri, după ce a înjunghiat un bărbat din comuna brăileană Cazasu, în urma unui conflict, apoi a intrat cu maşina în doi oameni aflaţi pe centura oraşului şi în mai multe persoane care erau în parcarea unui centru comercial. Poliţia a stabilit, din primele cercetări, că individul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice la momentul comiterii faptei. El avea permis din luna februarie 2018.

ISU Brăila anunţa că la mall au fost rănite şapte persoane, între care şi doi copii, în vârstă de 11 şi 13 ani. Acestora li se adaugă cele două persoane rănite pe centura de ocolire, precum şi bărbatul înjunghiat. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Brăila, Alina Neacşu, a declarat că victimele sunt în stare stabilă, dar au multiple traumatisme. O victimă a fost dusă de urgenţă în sala de operații pentru sutură de scalp, având și fractură de humerus, în timp ce alta a ajuns la Resuscitare, prezentând multiple fracturi de membre și oase ale feței. Cei doi copii vor fi internați la Chirurgie infantilă. Bărbatul înjunghiat a ieşit din sala de operații și se află acum la Terapie intensivă.

Agresorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice de sânge și urină.
 

Nu a fost accident

Martorii susţin că incidentul a fost provocat intenţionat și că agresorul ar fi fost sub influența drogurilor pentru că striga încontinuu că  „Trebuie să curgă sânge în țara asta!”. O altă persoană a povestit că bărbatul ar fi încercat să intre de cel puţin trei ori în incinta centrului comercial din Brăila, însă stâlpii de beton i-au tăiat avântul. Doi bărbați de la o terasă din apropiere au sărit pe individ, i-au scos cheile din contact și l-au imobilizat până la sosirea echipajelor de poliție, ferindu-l totodată de furia mulțimii.

Firul întâmplării

Conform primelor informaţii, se pare că tânărul, în vârstă de 20 de ani, a vrut să cumpere maşina, s-a întâlnit cu vânzătorul şi a plecat să o testeze. Nu se ştie exact motivul, dar la întoarcere, agresorul a înjunghiat proprietarul şi a fugit cu tot cu autoturism. Pe centură, în apropierea Grădinii Zoologice, a făcut primele victime, două, apoi s-a dus „glonț” la centrul comercial, scrie publicaţia Obiectivbr.ro.

 

„Oamenii au fost speriați și apoi au fost indignați: putea fi practic oricine, eu am fost la un minut de o tragedie personală, nu știu. Noroc că a fost o zonă cu două șicane, nu pe direct, că ar fi fost foarte grav, plus că au fost doi piloni de beton care l-au înfrânat” - martor ocular

 

După ce agresorul a fost reţinut, poliţia a propus arestarea preventivă. Martorii susţin că bărbatul ar fi fost şi sub influenţa drogurilor

×