x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul avion SMURD a devenit operaţional

Primul avion SMURD a devenit operaţional

de Petru Zoltan    |    12 Iul 2013   •   16:18
Primul avion SMURD a devenit operaţional

Aeronava medicală de tip Piper PA-42 Cheyenne III a fost achiziţionată de Fundaţia SMURD şi trecută în patrimoniul Inspectoratului General al Aviaţiei al Ministerului de Interne. Ceremonia de inaugurare a avut loc pe Aeroportul Internaţional Bucureşti -Băneasa “Aurel Vlaicu”. Ministrul de Interne, Radu Stroe a apreciat modul în care proiectul SMURD, bazat pe un fundament asigurat de cele două componente militare ale MAI -  Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General de Aviaţie – a devenit un instrument eficient destinat salvării de vieţi omeneşti.
   
Prin achiziţionarea acestui avion medical se doreşte creşterea capacităţii de intervenţie şI micşorarea timpilor de răspuns în cazul urgenţelor, ceea ce va duce la îmbunătăţirea calităţii medicinei de urgenţă prespitaliceacă, contribuind la le.

Moment de reculegere

În cadrul ceremoniei de inaugurare a aeronavei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria sublocotenentului post -mortem Gabriel Boitan, care şi-a pierdut viaţa la Feteşti, în timp ce intervenea pentru a salva doi oameni. 

×
Subiecte în articol: smurd fundatia SMURD avion