x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul campion la biatlon de vară

Primul campion la biatlon de vară

de Sorin Anghel    |    31 Aug 2008   •   00:00
 Primul campion la biatlon de vară

BULGARIA ● ROMÂNIA A FĂCUT SENZAŢIE LA BANSKO
În premieră pentru ţara noastră, juniorul Remus Faur, sportiv legitimat la CSS Dinamo Rîşnov, a cîştigat Campionatul European de Biatlon de Vară disputat la Bansko – Bulgaria.



BULGARIA ● ROMÂNIA A FĂCUT SENZAŢIE LA BANSKO
În premieră pentru ţara noastră, juniorul Remus Faur, sportiv legitimat la CSS Dinamo Rîşnov, a cîştigat Campionatul European de Biatlon de Vară disputat la Bansko – Bulgaria.

Pare ciudat pentru noi, dar în Europa cel mai popular sport de iarnă nu este schiul alpin, ci biatlonul. Spre norocul României, rezultatele noastre nu sînt deloc slabe. Eva Tofalvi, Dana Plotogea, Alexandra Rusu şi Mihaela Purdea participă etapă de etapă la Cupa Mondială.

SURPRIZĂ. Recent, s-a disputat la Bansko, în Bulgaria, Campionatul European de Biatlon de Vară. În lipsa zăpezii, sportivul aleargă ca un atlet, iar arma rămîne întotdeauna în zona de tragere. Spre surprinderea multora, România s-a întors cu cîteva medalii de la sud de Dunăre. Cea mai strălucitoare a fost obţinută de Remus Faur. Sportivul legitimat la CSS Dinamo Rîşnov a cîştigat proba de mass-start şi a devenit primul campion european pe care l-a dat ţara noastră în lumea biatlonului. "N-a fost o surpriză chiar atît de mare. Noi ne aşteptam la o medalie din partea lui, dar nu la cea de aur. Ruşii au venit cu prima echipă, iar în concurs au mai fost cehi şi polonezi, care reprezintă o forţă în biatlonul de vară. Este un junior foarte bun, are viitorul înainte, mai ales că este născut în 1989, iar adversarii săi de la Campionatul European din Bulgaria erau cu doi ani mai mari decît el", a declarat George Pelin, cel care se ocupă, împreună cu Gheorghe Gîrniţă, de pregătirea biatloniştilor de la lotul naţional. Site-ul www.biathlonworld.com a salutat succesul României. "Cursa de 6 km mass-start a fost foarte dinamică şi interesantă. O surpriză frumoasă a fost învingătorul Remus Faur, din România", scrie cel mai important site dedicat biatlonului.

PODIUM. În clasamentul pe medalii, ţara noastră s-a clasat pe locul doi, fiind întrecută doar de Rusia. Ştafeta mixtă de seniori, formată din Simona Crăciun, Reka Ferencz, Alexandru Ticşă şi Claudiu Suciu, s-a clasat pe locul 3, în vreme ce ştafeta mixtă de juniori, alcătuită din Remus Faur, Ştefan Gavrilă, Doralina Runceanu şi Luminiţa Pişcoran, a venit pe doi. Sezonul de vară nu este încheiat pentru biatloniştii români.

În perioada 12-14 septembrie va avea loc la Rîşnov ultima etapă din cadrul Cupei Europei la Biatlon pe Role. Anul trecut, competiţia a fost cîştigată de Eva Tofalvi, ea fiind favorită şi la ediţia din acest an.


Miklos în Elveţia, Barbu în Argentina

Schioarea Edit Miklos se află în această perioadă în Elveţia, acolo unde se pregăteşte alături de antrenorul său, austriacul Jurgen Alben. Sibianul Alexandru Barbu, alături de Lilla Petroczki, au participat la cîteva curse din Argentina. Schiorul legitimat la Dinamo Bucureşti s-a clasat pe locul 3 în proba de Slalom Special, desfăşurată la Catedral, cu ocazia Campionatului Naţional de Schi Alpin al Argentinei. Barbu a terminat la o secundă şi 36 de sutimi în spatele lui Cristian Javier Simari Birkner, cîştigătorul cursei. Campionul naţional al României, braşoveanul Ioan Nan, se întoarce astăzi dintr-o vacanţă în Bulgaria.

×
Subiecte în articol: observator