x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul copil suspect de coronavirus, în Teleorman. Tatăl minorului a venit în ţară, din regiunea Lombardia

Primul copil suspect de coronavirus, în Teleorman. Tatăl minorului a venit în ţară, din regiunea Lombardia

27 Feb 2020   •   18:06
Primul copil suspect de coronavirus, în Teleorman. Tatăl minorului a venit în ţară, din regiunea Lombardia

Autorităţile sanitare din judeţul Teleorman sunt în alertă după ce parinţii unui copil de 10 ani, cu domiciliul în localitatea Blejeşti, a prezentat simptomele unei infestări cu Coronavirus, în special temperatură de 39 de grade.

Potrivit declaraţiei primarului Pietreanu Narcis, în urmă cu câteva zile, tatăl minorului a intrat în ţară pe la vama Nădlac, venind din regiunea Lombardia, zonă în care a fost instituită carantina.

În toată această perioadă, întreaga familie, formată din părinţi şi doi copii minori, a fost izolată la domiciliu, iar un medic de la vama Nadlac a ţinut legătura în permanenţă cu bărbatul în vârstă de 41 de ani.

Primarul Pietreanu a precizat că Direcţia de Sănătate Publică Teleorman şi alte instituţii ale statului au fost informate despre situaţie. Având în vedere faptul că minorul de 10 ani a prezentat febră mare, în zonă au fost trimise mai multe echipaje medicale de intervenţie.Copilul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria

https://www.infotr.ro/

''Eu am veşti bune, dar să aşteptăm până mâine dimineaţă, ca acest copil să nu aibă decât această viroză respiratorie şi tempertura care deja a scăzut. Primarul a spus că a aflat ieri dimineaţă că băieţelul nu a fost primit la şcoală, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu o doamnă de la Asistenţă Socială, care a vorbit cu secretara de la şcoală.

''Ei au aflat despre copilul de zece ani că nu l-au mai primit la şcoală, pentru că a venit tatăl din Italia, din zona Lombardia (...) Acest copil are febră de sâmbătă-duminică, deci cu două-trei zile dinainte să vină tatăl din Italia. Asta a spus mama. Să sperăm că nu este nimic. Familia este izolată la domicliu de alaltăieri'', a precizat primarul comunei Blejeşti.

www.antena.ro

 

 

×
Subiecte în articol: copil suspect coronavirus Teleorman