x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul spital mobil

Primul spital mobil

de Magda Marincovici    |    10 Dec 2007   •   00:00
Primul spital mobil

Ministerul Sănătăţii Publice are in dotare, incepănd de ieri, prima unitate mobilă de tip Unitate de Primiri Urgenţe.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a vorbit despre un "spital mobil": o maşină echipată cu aparatură pentru descarcerări dificile - taie trenuri, camioane - Â şi "spitalul", constănd intr-un cort echipat cu instalaţie de incălzire. Aceasta este prima maşină care poate interveni in caz de dezastre achiziţionată pănă acum. In total vor fi achiziţionate patru astfel de maşini. Celelalte trei vor sosi in ţară pănă la sfărşitul lunii februarie 2008. Dintre cele patru maşini, două vor fi repartizate la Bucureşti, una la Iaşi şi una la Craiova. Preţul unei maşini astfel echipate este de 320.000 de euro.

AMBULANŢE MODERNE. Modul de utilizare şi condiţiile in care va interveni maşina pentru intervenţie la dezastre vor fi reglementate printr-un act normativ care va fi elaborat in comun de Ministerul Sănătăţii Publice şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.

De asemenea, tot ieri au sosit şi primele zece ambulanţe de tip B 4x4. Acestea sunt dotate pentru a putea interveni la locul unde sunt chemate cu medic, asistent şi paramedic. Ministrul Nicolăescu a anunţat că in 2007 a incheiat procedurile pentru achiziţionarea unui număr de 1.500 de ambulanţe, investiţie totală de 503.397.131 lei.Â

×
Subiecte în articol: observator