x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Principalul suspect în cazul jafului din Pasul Gutâi s-a sinucis în Penitenciarul Gherla!

Principalul suspect în cazul jafului din Pasul Gutâi s-a sinucis în Penitenciarul Gherla!

20 Ian 2012   •   06:30
Principalul suspect în cazul jafului din Pasul Gutâi s-a sinucis în Penitenciarul Gherla!

Un detinut de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Gherla a fost gasit spanzurat in aceasta dimineata in grupul sanitar al camerei de detinere. Barbatul avea 53 de ani si era inchis pentru talharie. Potrivit emaramures.ro, detinutul gasit mort este Ion Ursut, principalul suspect in cazul jafului din Pasul Gutai. Gestul baimareanului a fost facut tocmai in ziua in care trebuia sa aiba loc la Tribunalul Maramures o noua infatisare in acest dosar.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Gherla, Mircea-Ovidiu Chiorean, "personalul de specialitate a incercat resuscitarea persoanei spanzurate, insa fara succes. Detinutul respectiv avea 53 de ani".

"In acest caz a fost demarata o ancheta interna pentru a stabili imprejurarile concrete in care s-a produs incidentul, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Gherla a anuntat familia decedatului, judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, Parchetul de pe langa Judecatoria Gherla, Serviciul de Medicina Legala Cluj, Politia Municipiului Gherla si Administratia Nationala a Penitenciarelor", se mai arata in comunicat, potrivit gherlainfo.ro.

Jaful din Pasul Gutai a avut loc in 15 septembrie 2009, cand o masina de transport valori a fost atacata. Prejudiciul a fost de patru milioane de lei, iar paguba nu a fost recuperata.

Autoritatile i-au arestat pe Ioan Ursut, din Baia-Mare, si Massimo Loddo, un cetatean italian. Barbatii au fost prinsi in momentul in care se pregateau pentru un nou atac, tot asupra unei masini de transport de valori, si tot in Pasul Gutai, folosind aceeasi metoda. (V.M.)

×