x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prinsi cu Marza-n sac

Prinsi cu Marza-n sac

28 Feb 2004   •   00:00

Doi directori din Consiliul Judetean Suceava, gasiti in conflict de interese privind derularea si, culmea, verificarea unor proiecte SAPARD, au fost suspendati din functii.

Masura dictata de presedintele Consiliului Judetean, Gavril Marza, pare a fi luata doar de ochii lumii - in comunicatul oficial el ia apararea celor doi. NEREGULI. Agentia SAPARD a decis sa reia licitatiile pentru desemnarea persoanelor care vor verifica toate cele 16 proiecte din judetul Suceava la care au fost depistate conflicte de interese, a declarat ieri Valeriu Steriu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului (MAPAM). Cele 16 proiecte SAPARD care au ridicat semne de intrebare Comisiei de Audit Intern a Ministerului de Finante au fost verificate de directorii Radu Veleanu si Nicolae Climec Dobrea. Beneficiarii proiectelor SAPARD au fost firmele sotiilor celor doi directori.

IN FAMILIE. Au fost depistate 13 situatii in care proiectantul, firma Diafarm SRL Suceava, aflata in proprietatea sotiei directorului tehnic al CJ Suceava, Nicolae Climec Dobrea, il are ca verificator de proiect chiar pe directorul tehnic al CJ Suceava. O situatie similara s-a inregistrat si in cazul firmei Sarom Impex SRL Suceava, a sotiei directorului de investitii a CJ Suceava Radu Veleanu, care a verificat un numar de trei proiecte castigate de firma sotiei sale.

SUSPENDATI. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza, a anuntat, prin intermediul unui comunicat, suspendarea din functie a celor doi directori. Culmea, in comunicatul remis presei, se precizeaza ca "cei doi directori nu s-au folosit de logistica si resursele Consiliului Judetean pentru afacerile de familie". Reprezentantul Ministerului Agriculturii a mai precizat ca se va relua procesul de evaluare a ofertelor de investitii pentru lucrarile contractate. Steriu a precizat ca platile efectuate deja (120 milioane de lei) trebuie recuperate de catre consiliile locale ale comunelor Bogdanesti si Horodnice, care au ales verificatorii proiectelor.

Comisia Europeana cere verificarea programelor SAPARD

Comisia Europeana a cerut ieri autoritatilor romane sa investigheze derularea fondurilor europene alocate prin programul SAPARD in judetul Suceava, in urma unor sesizari pe aceasta tema. Comisia va astepta un raport al autoritatilor romane si va decide, apoi, daca se impun alte masuri. Legalitatea derularii proiectelor SAPARD in judetul Suceava a fost verificata in aceasta saptamana si de doi reprezentanti ai Autoritatii Nationale de Control, concluziile urmand sa fie facute publice cat de curand.

×
Subiecte în articol: observator suceava