x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prinşi la copiat: Aproape toţi elevii unui liceu din Hunedoara, daţi afară de la BAC

Prinşi la copiat: Aproape toţi elevii unui liceu din Hunedoara, daţi afară de la BAC

29 Iun 2011   •   09:04
Prinşi la copiat: Aproape toţi elevii unui liceu din Hunedoara, daţi afară de la BAC

111 elevi din cei 159 prezenti in centrul de examen de la Grupul Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu au fost eliminati, de la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat, pentru frauda sau pentru tentativa de frauda.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, ca a cerut inspectorului general scolar sa declanseze o ancheta pentru a se vedea cum au reusit sa copieze cei 111 elevi.

Potrivit inspectorului general scolar, Alexandru Lautaru, o persoana anonima a sunat pe telefonul verde, pus la dispozitie de catre Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara pentru semnalarea neregulilor de la examenul de Bacalaureat: 'Am fost sesizati de cineva ca la Geoagiu se petrec nereguli, asa ca s-a trecut la verificarea salilor de clasa si a inregistrarilor de pe camerele web. Astfel, s-a vazut clar cum absolventii copiau. Practic, li se rezolvase unul dintre subiecte. Mai multe detalii nu pot sa va furnizez, pana la finalizarea anchetei interne'.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat pentru HotNews.ro ca a solicitat declansarea unei anchete a politiei. "Ii felicit pe domnul inspector de Hunedoara, Alexandru Lautaru, si pe domnul inspector din minister, Catalin Pislaru. De astfel de oameni avem nevoie pentru a curata Romania. Ceea ce vedem astazi este rezultatul direct al reformelor Marga si Andronescu. 10 din cei 12 ani petrecuti in scoala de cei care dau astazi Bacalaureatul sunt sub conducerea lui Marga, Andronescu, PNL sau PSD. Ei au incurajat o cultura a fraudei pe care astazi o stopam. Asta este rezultatul: o cultura a fraudei. Le multumesc si cadrelor didactice, pe baza informatiei carora s-a ajuns la depistarea fraudelor", a declarat ministrul.

×