x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prinţul Charles a discutat cu autorităţile mureşene despre protejarea patrimoniului din Transilvania

Prinţul Charles a discutat cu autorităţile mureşene despre protejarea patrimoniului din Transilvania

31 Mai 2013   •   16:59
Prinţul Charles a discutat cu autorităţile mureşene despre protejarea patrimoniului din Transilvania
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Prinţul Charles de Wales a discutat vineri, în satul Archita, comuna Vânători, cu autorităţile judeţene din Mureş despre posibilităţile inventarierii şi protejării patrimoniului din Transilvania, ocazie cu care şi-a oferit disponibilitatea de a oferi consultanţă prin una dintre fundaţiile sale, informează agerpres.ro.

"Am avut o discuţie de 30 de minute, care s-a axat pe patrimoniul arhitectural şi natural şi protejarea acestuia. Intenţionăm ca, alături de judeţele Sibiu şi Braşov, să inventariem patrimoniul transilvănean, iar în proiect va fi partener şi Biserica Evanghelică, proprietarul celor mai multe biserici fortificate de aici. Vrem să facem un plan urbanistic general cu aceleaşi reguli expres prevăzute care să contribuie la prezervarea patrimoniului. Până acum, în România n-a mai existat un astfel de proiect (...) Prinţul Charles a spus că va contribui cu consultanţă printr-una din fundaţiile sale", a declarat presei, vineri, Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, la finalul întrevederii.

Dobre a precizat că pe parcursul întâlnirii de la Archita, au mai fost abordate şi subiecte legate de înfiinţarea unui dispensar - o clinică multifuncţională, care să asigure asistenţa medicală pentru întreaga zonă - şi despre posibilitatea înfiinţării de locuri de muncă.

Potrivit preşedintelui CJ Mureş, la discuţii au participat şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Agenţiei de Transplant, dr. Radu Deac, şi şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu.  

×
Subiecte în articol: printul charles