x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prinţul Charles, la picnic în România

Prinţul Charles, la picnic în România

10 Mai 2008   •   00:00
Prinţul Charles, la picnic în România
Sursa foto: Mircea Rosca/

Prinţul Charles, aflat de marţi în­tr-o vizită privată în România, a fă­cut ieri-dimineaţă o excursie şi un pic­nic pe dealurile împădurite din îm­prejurimile satului braşovean Viscri.

Prinţul Charles, aflat de marţi în­tr-o vizită privată în România, a fă­cut ieri-dimineaţă o excursie şi un pic­nic pe dealurile împădurite din îm­prejurimile satului braşovean Viscri.

 

Prinţul s-a trezit devreme, s-a îm­brăcat de munte, şi-a luat rucsa­cul în spate şi, împreună cu garda re­gală, a plecat în pădurile din zona Viscri, luînd micul dejun la iarbă verde, şi s-a întors în jurul orei 14:30, pentru a lua masa la casa contelui Tibor Kalnoky, unde a petrecut noap­tea de joi spre vineri. Potrivit au­to­rităţilor locale, Prinţul Charles s-a îndreptat în cursul după-amiezii de ieri spre Mesendorf, o localitate să­sească din Braşov, unde a fost oaspetele aceluiaşi conte.

 

SUC DE RĂBARBĂR. Prin­ţul Charles a vizitat biserici din zona Braşov, Covasna şi Mureş şi a mîn­cat din produsele ecologice ale ţă­ra­nilor d­in Viscri, judeţul Braşov, şi Sas­chiz, judeţul Mureş. Potrivit lo­cal­ni­cilor, i-au plăcut foarte mult slă­ni­na, brînzeturile, gemul de rabarbăr şi sucul de rabarbăr, plantă despre care nu ştia că există şi despre care a pus multe întrebări sătenilor. Deşi Prinţul Charles are o proprietate în Viscri, a stat într-o casă a contelui Kalnoky, fiind invitatul acestuia în vizita privată pe care o face în R­o­mâ­nia.

Alteţa Sa a spus că vine în ţara noastră din două motive, şi anume pentru că vrea să dezvolte satul Viscri, care are o identitate culturală pe placul său, şi pentru că are le­gături de sînge cu România. El a vi­zi­tat mormîntul de la Sîngeorgiu de Pădure, judeţul Mureş, al unei înaintaşe din familia sa, înrudită şi cu Regele Mihai al României.

 

PROGRAM ÎNCĂRCAT. Moş­tenitorul coroanei britanice a mers marţi seară în judeţul Covasna, petrecîndu-şi noaptea la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea, în stil renascentist şi re­novat de descendenţii familiei Kal­noky. Miercuri dimineaţă, Prinţul Charles s-a plimbat cu căruţa pe uli­ţele satului Micloşoara. Joi, la Sas­chiz, Prinţul Charles s-a declarat în­cîn­tat de pastrama de miel cu mă­mă­liguţă, din care a gustat în faţa unui ceaun pregătit special de micii producători mureşeni pentru invita­tul lor cu sînge albastru, moşteni­to­rul coroanei britanice, apreciind şi brîn­zeturile preparate de oaspeţii săi.

Aceasta este cea de-a şaptea vi­zi­tă a Prinţului Charles în Ro­mâ­nia după 1990.

  • Mediafax
×
Subiecte în articol: observator prinţul charles printul charles