x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pro şi contra din perspectiva tinerilor

Pro şi contra din perspectiva tinerilor

27 Oct 2011   •   14:36
Pro şi contra din perspectiva tinerilor

Au inceput inscrierile pentru o noua serie de dezbateri desfasurate in cadrul concursului Dezbate Romania. Studenti de la diferite facultati din tara, se inscriu in aceasta perioada in competitia argumentelor, la o noua editie a concursului de dezbateri si oratorie desfasurat de Fundatia Dan Voiculescu si Societatea Civila pentru Educatie si Informatizare.

Concursul "Dezbate Romania' incurajeaza gandirea critica, capacitatea de argumentare si cultura dezbaterii in randul studentilor. Tinerii au astfel sansa de a dezbate, folosind argumente pro si contra, probleme si situatii din viata de zi cu zi care ii vizeaza in special, dar si de a deprinde cultura dialogului si arta dezbaterii.

In concurs, tinerii ajung sa-si perfectioneze retorica, argumentatia si constructia logica, abilitati destul de putin antrenate in scoli. O demonstreaza un studiu recent al Comisiei Europene care arata ca mai mult de jumatate dintre tinerii romani au probleme in a citi si intelege un text. Problemele, spun specialistii, provin si din modul in care tinerii sunt invatati si educati sa-si sustina sau construiasca argumentele si sa comunice.

Perioada de inscrieri pentru cea de-a treia editie "Dezbate Romania' se incheie pe 31 octombrie. Pentru a participa la selectia pentru concurs, studentii vor forma echipe din patru membri si vor completa online formularul de concurs disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

×
Subiecte în articol: fundatia dan voiculescu