x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pilotul Valentin Gvinda dezvăluie problemele cu care se confruntă Tarom

Pilotul Valentin Gvinda dezvăluie problemele cu care se confruntă Tarom

23 Oct 2019   •   11:54
Pilotul Valentin Gvinda dezvăluie problemele cu care se confruntă Tarom
Sursa foto: Alex TUDOR

Lucruri halucinante ies la iveală pe măsură ce scandalul TAROM ia amploare. O scrisoare în zece puncte, în care sunt dezvăluite principalele probleme cu care se confruntă compania aeriană, a ajuns pe masa Consiliului de Administratie al TAROM.

Scrisoarea este semnată de pilotul Valentin Gvinda, cel care a fost desemnat să ocupe postul de director al TAROM, după demiterea Mădălinei Mezei, însă a refuzat oferta de a prelua conducerea compania

În scrisoare, pilotul sesizează Consiliul de Administratie că TAROM se confruntă cu un personal subdimensionat care ar putea duce la producerea unor evenimente aviatice majore.

În plus, scrie pilotul Gvinda, pierderile estimate ale companiei pe 2019 sunt, de fapt, duble, iar DNA ar fi intrat pe fir în ceea ce privește achiziția unor avioane. Cu toate acestea, TAROM nu a trimis nici până acum un răspuns oficial procurorilor anticorupție, în acest caz.

Pilotul Valentin Gvinda mai scrie, în scrisoarea ajunsă pe masa Consiliului de Administrație al TAROM, că a sesizat majorări salariale nejustificate prin acte, că nu există o strategie a curselor și nici nu s-a făcut procesul de predare-primire de la fosta șefă TAROM, Mădălina Mezei.

Ulterior, Mădălina Mezei a fost chemată la DNA, pentru a da declarații în calitate de martor într-un dosar deschis de procurorii anticorupție pe această temă.

Pe de altă parte, premierul demis Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de control al prim-ministrului la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, "în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media".

Antena3

×