x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Probleme - Tender, in spital

Probleme - Tender, in spital

de Gabi Golea    |    26 Apr 2006   •   00:00
Probleme - Tender, in spital

Omul de afaceri Ovidiu Tender, arestat preventiv, la inceputul lunii martie, in dosarul Rafo, a fost internat ieri seara la Spitalul Clinic "Sfantul Ioan" din Bucuresti.

Ovidiu Tender va fi supus unei investigatii cardiologice, conform Mediafax. Doctorul Alexandru Ciocalteu, directorul unitatii sanitare, a declarat ca omul de afaceri a fost adus la spital cu o fibrilatie la inima, fiind internat la Sectia medicala. Potrivit doctorului Ciocalteu, omul de afaceri va fi supus unei angiografii coronariene, iar in raport de rezultatul acesteia medicii vor decide cum trebuie el tratat in continuare.

Omul de afaceri este incarcerat, din 3 martie, in arestul Directiei de Cercetari Penale a Inspectoratului General al Politiei Romane. Tribunalul Bucuresti va lua in discutie, vineri, propunerea procurorilor de prelungire pentru a doua oara a mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui.

ACUZATII. Procurorii DIICOT au dispus, in 20 februarie, punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi, informa Ministerul Public. Din probele din dosar rezulta ca Tender si Iancu au constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata.

Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

iANCU RAMANE LIBER
Tribunalul Bucuresti a amanat pentru maine rejudecarea cererii de arestare a omului de afaceri Marian Iancu, instanta admitand solicitarea avocatilor de pregatire a apararii. La 14 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca propunerea de arestare preventiva a lui Iancu sa fie rejudecata, apreciind ca Tribunalul Bucuresti ar fi comis anumite vicii de procedura cand a emis mandatul pe numele omului de afaceri.
In fata judecatorilor Curtii, avocatul Ion Neagu a sustinut ca masura arestarii lui Marian Iancu din 4 aprilie, de catre Tribunalul Bucuresti, a fost luata ilegal, fara a se demonstra care sunt indiciile temeinice sau probele care au stat la baza acestei masuri.
Mai mult decat atat, avocatul a sustinut ca nota prin care s-a dispus masura arestarii lui Iancu a fost absolut identica cu cea prin care s-a dispus arestarea preventiva a lui Ovidiu Tender fiind trecuta chiar aceeasi data de 3 martie.
×
Subiecte în articol: observator tender iancu