x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A doua zi de proteste la TVR: Sute de angajați s-au adunat în curtea instituției. Noul Consiliu de Administrație, în așteptarea votului din Parlament

A doua zi de proteste la TVR: Sute de angajați s-au adunat în curtea instituției. Noul Consiliu de Administrație, în așteptarea votului din Parlament

09 Oct 2012   •   09:19
A doua zi de proteste la TVR: Sute de angajați s-au adunat în curtea instituției. Noul Consiliu de Administrație, în așteptarea votului din Parlament
UPDATE 12:14 - Câteva sute de angajați ai Societății Române de Televiziune protestează, la această oră, în curtea instituției față de procesul de concediere colectivă în urma căruia ar tebui să fie dați afară 872 de oameni. Aceasta este a doua zi de manifestații a angajaților, acțiunea fiind, potrivit sindicalișților SPUS, una spontană.

Membrii noului Consiliu de Administraţie al Televiziunii Române vor fi audiați, astăzi, în comisiile de specialitate, pentru ca apoi Parlamentul să își dea aprobarea în ședința comună a camerelor. Candidații PDL aleși de conducere sunt Radu Carp, Ada Meseșan și Ioan Stanomir. Prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda a declarat că partidul săul ar avea dreptul la trei locuri în CA, arătând că potrivit algoritmului din 2008, democrat-liberalii aveau un coeficient de 2,84.

Actualul CA al SRTv urmează să fie desfințat după ce CCR a admis sesizarea PDL în privința hotărârii Parlamentului de numire a noii conduceri TVR din 26 iunie, fără să fie desemnat niciun om propus de către democrat liberali.

În Consiliului de Administrație sunt 13 locuri, desemnate prin votul majortății deputaților și senatorilor. Președintele, ales pe o perioadă de 4 ani, este numit de către Parlament.

Conducerea TVR ia în calcul suspendarea concedierilor după discuţiile cu sindicatele

Procesul de concedieri masive de la TVR ar putea fi suspendat. Este una dintre primele concluzii după întâlnirea membrilor Consiliului de Administraţie cu liderii de sindicat. Sute de angajaţi ai televiziunii publice au protestat atât în Bucureşti, cât şi în ţară, faţă de concendierile colective anunţate. Salariaţii s-au adunat în Capitală, în curtea instituţiei, pentru a protesta, nemulţumiţi de concedierile colective. Proteste au avut loc şi în Iaşi, Timişoara, Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca.

×