x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procesul în format cinema

Procesul în format cinema

de Istvan Deak    |    11 Ian 2011   •   21:23
Procesul în format cinema

146136-12892-gg0616cozmaper23-n.jpgIeri a avut loc o nouă înfăţişare în cazul Cozma. Judecătorul Nemeth Balazs le-a citit inculpaţilor depo­zi­ţi­ile martorilor cu identitate proteja­tă, care au acceptat să depună măr­tu­rie doar în absenţa inculpaţilor. Au fost citite depoziţiile martorilor NN7, NN8, NN9, NN17 şi NN18, care au văzut incidentele din local şi cele de pe stradă, şi care, după aspect fizic, i-au recunoscut pe inculpaţi, însă nu au văzut cine l-a înjunghiat pe Cozma.

La cererea avocaţilor, principa­li­lor trei inculpaţi, Raffael Sandor, Nemeth Gyozo şi Ivan Sztojka, le-au fost prezentate imaginile oficiale surprinse în local în acea noapte. In­cul­paţii au comentat succint. „Pe în­re­gistrarea din discotecă se vede că nu l-am lovit pe Marian Cozma, ci am încercat să îl despart de Nemeth Gyozo”, a spus Raffael Sandor. „Cei care spun că l-am atacat pe Cozma din spate mint. Ne-am privit în ochi, ne-am împins de trei-patru ori reciproc şi abia după aceea a început bătaia”, a spus şi Gyozo. A fost proiectat şi un film special realizat de experţi, o reconstituire a evenimentelor din local şi de pe stradă, pe baza do­ve­zi­lor şi a depoziţiilor martorilor. Pe ima­gini sunt încercuiţi inculpaţii şi handbaliştii. Experţii îl indică pe Raffael Sandor ca fiind cel care l-a înjun­ghi­at mortal pe Ma­rian Cozma.

Avocatul acestuia, Kamaras Gabor, a reac­ţionat prompt: „Aceasta este o ani­maţie, nu are nici o legătură cu realitatea. Este foarte posibil ca lu­cru­rile să se fi întâmplat aşa, dar în acelaşi timp să se fi întâmplat altfel. Nu avem de unde să ştim cu siguran­ţă. Pe imaginile oficiale prezentate din perspectiva aparatului video de pe scări se vede că inculpaţii se poartă normal şi nu sunt agresivi. Inculpa­tul Pal Gabor a spus că a văzut în bu­zu­narul drept al mandantului meu un cuţit. Dar Raffael Sandor este stângaci. Conflictul din discotecă a ţinut între 30 de secunde şi un minut, iar cel de pe stradă, apro­ximativ 50 de secunde, în animaţia aceasta se de­pă­şeşte cu mult acest interval de timp. Pe imaginile oficiale se vede că mai multe persoane sunt implicate în conflict, dar nu se vede clar cine l-a înjunghiat în rinichi pe Cozma”, a spus acesta.

 

„N-a fost premeditare”

Prin depoziţia sa, Muranyi Miklos a încercat să demonteze ipoteza conform căreia uciderea handba­listului român ar fi fost preme­di­tată, iar banda lui Raffael Sandor ar fi venit special pentru el în localul Patriota în noaptea de 7 spre 8 februarie 2009: „Pe mine mă căuta banda în noap­tea aceea. Cu o zi înainte de crimă, l-am agresat pe Raffael Janos, un apropiat de-al lui Sandor, fiindcă a depus mărturie la Poliţie împotriva mea. Ştiam că mă vor căuta, astfel că am fugit din loca­litate”. Ieri, jude­cătorii au respins cererea inculpaţilor Pal Gabor, Bihari Csaba şi Antalik Laszlo de a fi judecaţi în libertate cu interdicţia de a părăsi judeţul.

×
Subiecte în articol: observator