x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proclamaţia de la Braşov: Băsescu-Boc demisia!

Proclamaţia de la Braşov: Băsescu-Boc demisia!

de Mara Raducanu    |    17 Ian 2012   •   21:00
Proclamaţia de la Braşov: Băsescu-Boc demisia!

Atat in Bucuresti, cat si la Brasov, Sibiu, Suceava, Focsani, Alba Iulia, Galati, Slatina, Arad, Deva, Targu-Mures, Ploiesti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi oamenii au iesit iar in strada. Mesajul lor este clar: vor inceta manifestatiile in momentul in care presedintele Basescu si premierul Boc isi vor da demisia.

Brasov. Aproximativ 300 de protestatari s-au adunat ieri in Piata Sfatului din Brasov, in cea de-a cincea zi de proteste la adresa Guvernului. Ei au votat luni seara, in plenul Consiliului Judetean, 'Proclamatia de la Brasov', prin care protestatarii cer demiterea neintarziata a Guvernului Boc si a presedintelui Traian Basescu si organizarea de alegeri anticipate. O parte din protestatarii care au ajuns in fata Primariei Brasov au afisat un banner pe care scria: 'PDL, USL egal aceeasi mafie', fapt ce a creat tensiuni intre manifestanti, care s-au huiduit reciproc, spiritele fiind calmate de catre jandarmi.

Suceava. Peste 200 de suceveni au protestat in fata Palatului Admi­nistrativ, scandand slogane impotriva presedintelui Traian Basescu, premierului Emil Boc, presedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, soli­citand, totodata, demisia Guvernului si alegeri anticipate. Manifestantii au scandat 'Jos tiranul!', 'Demisia!', 'Jos Basescu', 'Flutur, nu uita, Bucovina nu-i a ta!', dar si 'Anticipate!'.

Focsani. Aproximativ o mie de persoane au protestat ieri in Piata Unirii din Focsani, oamenii aducand la miting cruci pe care scrie 'Basescu – 15.01.201' si o coroana cu pozele presedintelui Traian Basescu, premierului Emil Boc si ministrului Tu­rismului, Elena Udrea, precum si lumanari.

Galati. Sute de persoane au protestat in fata Prefecturii Galati. Ei au sustinut ca intoarcerea lui Raed Arafat la Ministerul Sanatatii nu rezolva problemele pentru care au iesit in strada.

Constanta. Aproximativ 250 de persoane au protestat aseara, in fata Prefecturii, oamenii dand foc mai multor bancnote false de doi bani cu fotografia lui Traian Basescu. Manifestantii au scandat 'Jos Basescu', 'Demisia', 'Jos Guvernul', 'Anticipate' si au afisat mai mul­te pancarte pe care scria: 'Cons­tanta e cu voi, Basescu la gunoi', 'Pi­ticul si Chioru’ au mintit poporul', 'Voi ne-ati umilit, noi ne-am reunit', 'Jos Mafia', 'Studentii din Constanta isi vor tara inapoi', 'Uram toata clasa po­li­tica nu doar pe Basescu', 'PCR egal PDL, PSD, PNL – Sa vina Regele'.

Olt. Aproximativ 400 de persoane s-au adunat in fata Prefecturii Olt, din Slatina, in timp ce in Dolj, la Craiova, s-au strans mai multi pensionari.

Arad. Aproximativ 200 de persoane au ajuns ieri seara la mitingul antiprezidential si antiguvernamental din Piata Revolutiei de la Arad. Participantii la protestul din Piata Revolutiei au scandat 'Bucuresti, nu ceda, Aradu-i de partea ta', 'Voi va remaniati, noi va vrem plecati', 'Jos Guvernul', 'Jos Basescu'. Protestatarii spun ca vor continua actiunile pentru a cere Guvernului si sefului statului sa demisioneze, astfel incat sa fie organizate alegeri anticipate.

Incidentul de la Sibiu, sub ancheta
Cinci sute de persoane au participat ieri seara in Piata Mare la un nou mi­ting antiguvernamental si antiprezidential. Unul dintre protestatari a avut o maimuta de plus si o foaie pe care scrie 'Cimpanzeul Basescu'. Protestatarii au steaguri tricolore, fluiere, precum si o coroana de flori cu un mesaj pentru eroii Revolutiei: 'Nu veti fi niciodata uitati'. Mitingul este autorizat de catre Primarie si, potrivit autorizatiei, protestatarii ar urma sa plece intr-un mars pe mai multe strazi din municipiul Sibiu. Aproximativ 1.800 de persoane au protestat luni seara la Sibiu, atunci cand un protestatar a fost lovit in cap de un ghiveci aruncat – potrivit politistilor – cu intentie de la un balcon al unui bloc, ancheta fiind in desfasurare. Barbatul ranit la cap este seful Galeriilor de Arta ale Muzeului National Brukenthal.

×
Subiecte în articol: observator proteste romania