x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurori anchetati de PNA si Parchetul General

Procurori anchetati de PNA si Parchetul General

27 Apr 2004   •   00:00

Parchetul National Anticoruptie s-a sesizat ieri asupra posibilelor fapte de coruptie savarsite de procurori, politisti si comisari ai Garzii Financiare Harghita pentru a-l ajuta pe capul lumii interlope din Miercurea-Ciuc, Csibi Istvan.

MIRUNA PASA

Procurorii vor cerceta posibilitatea ca reprezentantii statului suspectati de legaturi prea apropiate cu Csibi Istvan sa fi savarsit infractiunile de protejare si favorizare a infractorului. Potrivit unui cotidian central, doi procurori de la Parchetul Curtii de Apel Targu-Mures ar fi luat mita pentru a musamaliza un dosar ce ar fi atras atentia asupra interlopului.

Arest mai scurt

Parchetul General a trimis in zona mai multi procurori inspectori pentru a stabili situatia si a vedea in ce masura implicarea colegilor lor in scaparea lui Csibi se dovedeste sau nu.

Parchetul Curtii de Apel Targu-Mures a inceput sa cerceteze toate dosarele inchise ale lui Csibi Istvan si s-a luat decizia redeschiderii a sase dintre ele, potrivit procurorului general al parchetului Curtii de Apel Targu-Mures, Dan Petru. Csibi Isvan a fost retinut saptamana trecuta pentru comiterea mai multor infractiuni violente si a fost arestat vineri pentru 30 de zile. Cu toate acestea, durata arestului i-a fost micsorata, ieri, pana la 15 zile de Curtea de Apel Targu-Mures.

Jurnalistii agresati au emis un protest sefului Politiei

Mai multi ziaristi au inaintat Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) un protest in care arata ca au fost bruscati si impiedicati sa il filmeze sau sa il fotografieze pe Istvan Csibi, la infatisarea acestuia de la Tribunalul Harghita, saptamana trecuta. Surse din IGPR au declarat, pentru Jurnalul National, ca angajati ai televiziunilor prezente au fost impiedicati sa filmeze si de unii colegi din presa locala. Ziaristii sustin ca un coleg de-al lor a fost sunat de catre unul din bodyguarzii lui Istvan, iar convorbirea arata ca garda de corp ar fi avut acces la declaratiile date Politiei de catre ziarist. (Ion Alexandru)
×
Subiecte în articol: observator