x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorii DNA vor cere arestarea preventivă a deputatului PSD Ion Stan

Procurorii DNA vor cere arestarea preventivă a deputatului PSD Ion Stan

23 Noi 2012   •   17:47
Procurorii DNA vor cere arestarea preventivă a deputatului PSD Ion Stan
Sursa foto: Gabi Boholt/Intact Images

Cercetările care îl vizează pe deputatul Ion Stan, urmărit penal pentru trafic de influenţă, au fost extinse de către procurorii anticorupţie, potrivit cărora acesta a cerut şi a primit de la denunţător şi produse pentru campania electorală, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, potrivit unui comunicat DNA, citat de Mediafax.

DNA susţine că Stan l-a lăsat pe denunţător să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari, respectiv primari ai unor localităţi din judeţul Dâmboviţa, pentru a determina încheierea unor contracte de către primării cu firme controlate direct sau indirect de către denunţător.
   
Potrivit DNA, lui Stan Ion i s-au adus la cunoştinţă vineri noile acuzaţii, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţase joi că deputatul a pretins, de la acelaşi denunţător, 130.000 de lei, din care a primit 60.000, în patru tranşe de câte 15.000 de lei. Banii au fost ceruţi pentru cheltuieli din campania electorală, Stan promiţând în schimb influenţă pentru obţinerea unor contracte, potrivit procurorilor.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi şoferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA vor cere arestarea preventivă a deputatului Ion Stan, aflat sub urmărire penală.

Deputatul PSD a declarat vineri, la ieşirea din sediul DNA, că va discuta luni cu colegii săi de partid despre dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, că nu va demisiona din Parlament şi îşi va continua campania electorală.

În vârstă de 57 de ani, Ion Stan este deputat de Dâmboviţa, aflat la al treilea mandat consecutiv în Legislativ.  El este vicepreşedinte al Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI. În 1996, Ion Stan a fost şi prefect al judeţului Dâmboviţa.

Anul acesta, Stan a fost înlocuit cu unanimitate de voturi la şefia PSD Dâmboviţa, pe care o deţinea din 1996, de către Adrian Ţuţuianu. Totuşi, Ion Stan candidează din partea USL pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din Dâmboviţa, la alegerile din 9 decembrie.

Conform declaraţiei de avere publicate în urmă cu două luni, Ion Stan deţine şase terenuri intravilane, o casă de locuit în Târgovişte, o casă de vacanţă în Dâmboviţa şi un apartament în Constanţa. În 2012 şi-a cumpărat un autoturism Dacia Duster. Are 28.078,61 lei într-un cont bancar, despre care menţionează că sunt bani moşteniţi de soţia sa. El deţine acţiuni la SC Alimentara Târgovişte pentru care în anul 2011 a încasat dividende de 26.652 lei. De asemenea, în ultimul an fiscal, Ion Stan a încasat indemnizaţia de deputat de 61.956 lei, iar soţia sa a obţinut un salariu de 29.015 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

×