x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorii se luptă şi cu „găinarii” corupţiei

Procurorii se luptă şi cu „găinarii” corupţiei

de Violeta Fotache    |    17 Feb 2011   •   18:29

Ion Buda, un individ care şi-a vândut unui cercetat penal aşa-zisa influenţă pe care ar avea-o asupra organelor de poliţie, pentru un preţ de 850 de euro, va fi judecat de magistraţii Tribunalului Caraş -Severin. Procurorii de pe lângă această instanţă l-au trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, după ce l-au prins în flagrant delict. Inculpatul promisese mituitorului O.N. că în schimbul banilor va obţine de la poliţişti o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

 Autorităţile judiciare din Tulcea au prins asupra faptului şi două persoane care au dat mită unui agent de poliţie care n-a cedat tentaţiei de a se lăsa corupt şi i-a denunţat. Florin Ojog şi Cosmin George Muscalu au oferit 100 de euro şi, respectiv, „serviciile unor utilaje” agentului I.C. Scopul mituitorilor era acela de a-l determina pe poliţist să nu-l sancţioneze contravenţional ori să-i dea o pedeapsă mai uşoară lui Muscalu şi unuia dintre lucrătorii echipei pe care o conducea în calitate de inginer. De precizat că autorităţile descoperiseră mai multe nereguli privind modul în care echipa de muncitori îşi desfăşura activitatea, printre care şi faptul că unul dintre muncitori conducea un buldo-excavator, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Mituirea s-a produs chiar la sediul Biroului Rutier al Poliţei Tulcea, Muscalu Cosmin fiind surprins în flagrant. El avea în mână o bancnotă de 100 euro, pe care o oferise, fără succes, agentului de poliţie într-o coală împăturită. Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Tribunalului Tulcea.

Tot mituitori au prins şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Aceştia i-au trimis în judecată pe inculpaţii  Mihai Dumitru şi Ionuţ Dumitraşcu, pentru că la 4 iunie 2010 au încercat să-l corupă pe inspectorul de poliţie M.M. cu 1500 de lei, pentru a-l determina să soluţioneze favorabil dosarul în care Mihai Dumitru era cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată Ionuţ Dumitraşcu a încercat să-l determine pe inspectorul de poliţie să-şi încalce atribuţiile de serviciu, cu promisiunea că, dacă ar propune o soluţie favorabilă în dosarul inculpatului Dumitru Mihai, ar urma să primească o serie de foloase materiale, susţin anchetatorii. Cei doi vor fi judecaţi de magistraţii Tribunalului Călăraşi.

×