x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul Kis din Covasna avea decizia de pensionare în buzunar

Procurorul Kis din Covasna avea decizia de pensionare în buzunar

de Violeta Fotache    |    21 Ian 2010   •   00:00

Procurorul Alexandru Kiss de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, judecat pentru fapte de corupţie, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să-i admită cererea de pensionare.

"Procurorul avea deja decizia de pensionare şi a decis să îi dea curs. CSM a luat act de solicitare şi urmează ca cererea să fie trimisă Preşedinţiei, pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie prin pensionare", ne-a declarat procurorul Dan Chiujdea, membru în CSM.

Alexandru Kiss a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. În sarcina procurorului s-a reţinut că la sfârşitul anului trecut a pretins şi primit în două tranşe suma de 4.000 de lei, în schimbul cărora s-a obligat să restituie unui inculpat o serie de obiecte ce reprezentau probe materiale într-un dosar pe care procurorul îl instrumenta. Pentru a nu fi descoperit, procurorul Kiss a înlocuit o parte din corpurile delicte, cu produse asemănătoare, de serie. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Braşov. 

×
Subiecte în articol: observator