x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Robert Cazanciuc, propus de Ponta ministru al Justiţiei. Băsescu i-a semnat demisia din funcţia de procuror

Robert Cazanciuc, propus de Ponta ministru al Justiţiei. Băsescu i-a semnat demisia din funcţia de procuror

11 Apr 2013   •   11:45
Robert Cazanciuc, propus de Ponta ministru al Justiţiei. Băsescu i-a semnat demisia din funcţia de procuror
Update: Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei.

Update
: Premierul Victor Ponta a declarat la CSM că va propune numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură a acestuia, Plenul CSM luând act de demisia lui din funcţia de procuror.

Robert Cazanciuc, actualul secretar general al MAE, este luat în calcul pentru a prelua funcţia de ministru al Justiţiei, deţinută în prezent, interimar, de premierul Victor Ponta. Potrivit unor surse oficiale, Cazanciuc ar putea fi nominalizat de premier pentru acest post. Cazanziuc ar fi confirmat, pentru Lumeajustitiei.ro, ca a vorbit cu premierul Victor Ponta si a acceptat aceasta functie de ministru al Justitiei. "Urmeaza ca dupa preluarea portofoliului, sa stabilesc si care sunt prioritatile!".

Premierul Victor Ponta participă, joi, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, la şedinţa de la Consiliul Superior al Magistraturii. Cazanciuc isi daduse miercuri, 10 aprilie 2013, demisia din calitatea de procuror.

Robert Cazanciuc este în prezent secretar general al MAE. Cazanciuc a fost, din 1995 până în 1998 procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria SAI, iar din 1998 s-a transferat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, unde a lucrat timp de doi ani ca procuror în cadrul Biroului pentru relaţia cu mass-media. Din 2000 până în 2001 a fost purtător de cuvânt al aceluiaşi Parchet, elaborând în această perioadă primul ghid de relaţii cu presa al Ministerului Public
din România.

În perioada 2001-2004 Robert Cazanciuc a fost director general şi apoi subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al primului ministru. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborare a Acordului de cooperare administrativă cu OLAF. În 2004 a fost numit secretar de stat la Departamentul Implementare Programe şi Ajustare Structurală, iar în 2005 a fost director general adjunct la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Apoi, până în 2008, a fost procuror şef al Biroului pentru relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

×
Subiecte în articol: robert cazaciuc ministru justiţiei