x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Producătorii F16 despre propriile avioane, pe care SUA vor să le vândă României: sunt nişte vechituri scumpe

Producătorii F16 despre propriile avioane, pe care SUA vor să le vândă României: sunt nişte vechituri scumpe

de Robert Veress    |    04 Oct 2011   •   15:30
Producătorii F16 despre propriile avioane, pe care SUA vor să le vândă României: sunt nişte vechituri scumpe

Constransi sa argumenteze in favoarea productiei avioanelor de lupta F-35, americanii de la Lockheed Martin au facut o gafa monumentala, admitand ca avioanele pe care SUA incearca sa le vanda Romaniei, Bulgariei si Croatiei sunt, practic, niste vechituri scumpe.

'Programul F-35 a fost gandit acum 20 de ani, pentru a inlocui avioanele de lupta F-16. Acestea sunt acum imbatranite, vor deveni rapid depasite, iar intretinerea lor este prea scumpa', a declarat Sam Grizzle, purtatorul de cuvant Lockheed Martin, pentru nashuatelegraph.com.

Pentagonul a anuntat, recent, ca intretinerea flotei sale de F-35 va costa 1 trilion de dolari, facandu-i pe unii politicieni, precum senatorul John McCain, sa ceara anularea programului F-35 si continuarea productiei de F-15, F-16, F-18 si F-22.

Citeste si:

Basescu:'Nu avem bani pentru avioanele F16'

Romania ar putea cumpara avioane F16 noi

"Bulgaria nu va achizitiona avioane de lupta cu plata in avans, ca Romania". Interviu exclusiv cu ministrul bulgar al Apararii, Anyu Angelov

In cat timp reusesc avioanele de lupta moderne sa faca o intoarcere de 360°

×