x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorii care vor cere bani la bacalaureat, sancţionaţi penal.

Profesorii care vor cere bani la bacalaureat, sancţionaţi penal.

26 Mai 2011   •   11:02
Profesorii care vor cere bani la bacalaureat, sancţionaţi penal.

Cadrele didactice care vor face parte din comisia de evaluare a bacalaureatului risca sa fie sanctionate penal daca vor solicita bani sau cadouri pentru falsificarea unor note sau lucrari de examen, au declarat reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

"Sanctiuni aspre se aplica si in cazul cadrelor dicatice care ofera candidatilor solutii la subiectele probelor de la bacalureat. Anul trecut, au existat situatii in care cateva cadre didactice, din mai multe judete din tara, au fost sanctionate penal din acelasi motiv", a precizat inspectorul Marian Banu, de la Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), potrivit realitatea.net.

In opinia reprezentantilor ISMB, montarea camerelor de supraveghere in salile de examen si masurile ce vor fi luate atat in cazul elevilor, cat si al profesorilor care vor incerca sa fraudeze bacalaureatul prin orice mijloace, vor duce la o scadere semnificativa a numarului incidentelor de acest gen. "Camerele de supraveghere in salile de examen sunt binevenite, iar prezenta lor nu va inhiba elevii care au invatat cu adevarat", considera Banu.

Anul trecut, dintre cei aproape 29.000 de elevi care au dat bacalaureatul in Bucuresti, 74 au fost eliminati din examen, pentru ca au intrat in sala cu telefoane mobile si fituici sau au incercat sa copieze.

Prima sesiune de bacalaureat din 2011 se va desfasura in perioada 6 iunie -1 iulie.

×