x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorii mai în vârstă, preferaţii părinţilor

Profesorii mai în vârstă, preferaţii părinţilor

de Eugenia Mihalcea    |    04 Noi 2009   •   00:00

Părinţii consideră, într-un procent destul de mare, că şcoala contribuie în mică măsură la dezvoltarea deprinderilor practice ale copiilor şi că ajută prea puţin la dezvoltarea talentelor, conform unui studiu dat ieri publicităţii de Centrul Educaţia 2000+.



Cei mai mulţi dintre intervievaţi (95%) sunt de părere că şcoala îi ajută pe copii, în primul rând, să-şi formeze un bagaj de cunoştinţe teoretice, iar 80% consideră că şcoala îi ajută să înveţe să relaţioneze în societate. Când vine vorba despre dezvoltarea unor abilităţi practice sau a talentelor gen muzică, pictură, părinţii (36%) sunt convinşi că micuţii lor nu beneficiază la ore de un sprijin prea mare în acest sens.

Per total însă studiul relevă că 86% dintre părinţi sunt mulţumiţi de calitatea orelor. Doar 3,6% dintre cei chestionaţi pun la îndoială utilitatea şcolii în societatea actuală, în timp ce 95,5% consideră că şcoala este foarte utilă. Ca şi în privinţa orelor, părerile părinţilor sunt împărţite şi în legătură cu prestaţia profesorilor la catedră. Astfel, aproximativ 49% dintre părinţi apreciază că implicarea profesorilor în actul educaţional reprezintă un aspect problematic şi că stilul de predare nu este tocmai potrivit şi adaptat nevoilor elevilor.

Studiul mai relevă că 70% dinte respondenţi au o percepţie mai degrabă pozitivă despre cadrele didactice, iar 27% una negativă. Părinţii (62%) preferă totuşi cadrele didactice mai în vârstă celor tinere, pe care le consideră prea puţin pregătite. La cercetare, rea-lizată în perioada iunie-noiembrie 2009, au participat 392 de părinţi din Bucureşti, Mureş, Prahova, Dâmboviţa şi Giurgiu.

×
Subiecte în articol: observator