x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorii primesc premii în bani de la primarul Piedone

Profesorii primesc premii în bani de la primarul Piedone

de Diana Scarlat    |    02 Noi 2012   •   12:54
Profesorii primesc premii în bani de la primarul Piedone

Performanţele deosebite ale profesorilor din sectoprul 4 al Capitalei vor fi răsplătite de primărie, printr-o iniţiativă a edilului Cristian Popescu - Piedone. Acest proiect de hotărâre a fost aprobat în şedinţa de miercuri, 31 octombrie, a Consiliului Local Sector 4.
"Am identificat această soluţie, prin intermediul căreia să stimulăm profesorii în obţinerea de performanţe în domeniul educaţional, dar şi să creştem procentul de promovabilitate al elevilor la BAC. Totodată, vom motiva cadrele didactice să se implice în a-i pregăti, cu rezultate excepţionale, pe elevi, pentru olimpiadele internaţionale şi naţionale.  Astfel, un profesor implicat în a pregăti performerii zilei de mâine, care să obţină locuri pe podium la aceste concursuri, poate primi până la 7.000 de lei. Raportat la salariile extrem de mici şi total nestimulante ale celor care lucrează în învăţământ, iniţiativa nostră vine în completarea veniturilor celor mai performanţi dintre profesori, care muncesc pentru a trimite în viaţă şi într-o profesie pe cei tineri, cărora noi le încredinţăm astăzi speranţa noastră pentru un viitor mai bun”, a declarat Cristian Popescu - Piedone, primarul Sectorului 4.

Primarul sectorului 4 a propus să se acorde şcolilor premii între 350 şi 7.000 de lei profesorilor cu rezultate excepţionale la olimpiadele şcolare, astfel: olimpiadă internaţională - premiul I 7.000 lei, premiul II 6.500 lei, premiul III 6.000 lei, menţiune 5.000 lei, iar participare, 1.000 lei; olimpiada naţională - premiul I 1.500 lei, premiul II 1.000 lei, premiul III 800 lei, menţiune 350 lei.
În acest sens, Edilul a propus ca granturile să fie acordate tuturor unităţilor de învăţământ de stat, şcoli gimnaziale sau licee, indiferent de tipul de învăţământ, teoretic, vocaţional sau tehnologic, ce s-au remarcat prin rezultate deosebite în plan educaţional. Totodată, performanţele cadrelor didactice vor fi evaluate pe parcursul unui an şcolar, începând cu cel în curs, în baza unui profil personal al fiecărui solicitant, ce va fi predat Direcţiei de Administrare a şcolilor Sector 4, sub forma unui dosar profesional.

Tipurile de granturi sunt următoarele: pentru recompensarea performanţelor individuale ale cadrelor didactice din unităţile de învăţământ, pentru olimpiadele şi concursurile şcolare, precum şi pentru recompensarea performanţelor generale ale unităţii de învăţământ.
Premieră în peisajul administraţiei locale, proiectul a fost iniţiat de  Primarul Cristian Popescu - Piedone, care a gândit să stimuleze astfel atât implicarea cadrelor didactice în buna desfăşurare a procesului educaţional, cât şi creşterea performanţei şcolare a elevilor. 
Performanţele cadrelor didactice vor fi evaluate pe parcursul unui an şcolar, începând cu cel în curs, pe baza unui profil personal al fiecărui solicitant, ce va fi predat Direcţiei de Administrare a şcolilor Sector 4, sub forma unui dosar profesional.

"Profesorul poate primi granturi pentru performanţele fiecărui copil aflat în pregătire, dar nu mai mult de 14.000 de lei. În caz de depăşire a acestei sume, datorată numărului de performanţe realizate de copiii aflaţi în pregătire, se va considera că suma de 14.000 de lei acoperă toate performanţele obţinute”, a mai declarat primarul sectorului 4. Bonusurile se acordă diferenţiat tuturor profesorilor încadraţi în sistemul educaţional pe raza Sectorului 4, în unităţi ce îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat, pentru elevii care au finalizat cursurile de învăţământ în acelaşi an cu examenul, să fie mai mare sau egal cu 85%, pentru liceele teoretice şi vocaţionale şi 70 %, pentru cele tehnologice. Astfel, sumele acordate vor fi următoarele: 5.000 lei, profesorilor care predau discipline pentru bacalaureat şi 2.000 lei, profesorilor care predau discipline ce nu sunt incluse în programa pentru bacalaureat.

×
Subiecte în articol: primar bani premii piedone