x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorii vor intra în grevă generală pe 18 noiembrie

Profesorii vor intra în grevă generală pe 18 noiembrie

30 Oct 2008   •   00:00

Liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au anunţat astăzi că vor declanşa greva de avertisment în data 10 noiembrie, între orele 12 şi 14. Ea va fi urmată de greva generală, care va începe în data de 18 noiembrie şi la care vor participa 190.000 de profesori.

"Nu vom sta la discuţii cu ministerele! Vrem să se aplice legea votată de Parlament, validată de Curtea Constituţională şi promulgată de preşedinte", a declarat, pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu. Faptul că legea nu se aplică ne face să credem că nu se doreşte calitate în învăţământ, a continuat acesta. Federaţia Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret intră, tot luni, în grevă generală. Ministrul Educaţiei, Anton Anton, şi liderii principalelor federaţii sindicale din învăţământ s-au întâlnit, astăzi, la ora 10.00, pentru negocieri, deşi cei mai mulţi s-au arătat reticenţi în privinţa discuţiilor. S-a discutat despre faptul că salarizarea din învăţământ este prea rigidă, adică nu se modifică în funcţie de performanţe a declarat ministrul Educaţiei, Anton Anton. Prin urmare, ministerul Educaţiei va înfiinţa nişte comisii de analiză în acest sens.

Reprezentanţii Alianţei Sed Lex se întâlnesc, tot astăzi, la ora 14.00, cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian
Asistenţii medicali spun că vor organiza un miting pe 10 sau 11 noiembrie, iar funcţionarii vor protesta pe 3 şi 13 noiembrie.Sindicaliştii ameninţă cu blocarea sistemului bugetar pentru a-iarăta lui Călin Popescu Tăriceanu că leagea de majorare a salariilor trebuie pusă în aplicare.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: romania