x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorul Dan Voiculescu: Ororile mandatului unui președinte etilic: “George Maior și-a dorit o colaborare între SRI și Realitatea TV”!

Profesorul Dan Voiculescu: Ororile mandatului unui președinte etilic: “George Maior și-a dorit o colaborare între SRI și Realitatea TV”!

07 Mai 2019   •   11:56

În orice țară în care “statul de drept” reprezintă o valoare autentică, nu un slogan golit de conținut, știrea despre încercarea unui director SRI de a controla o instituție de presă ar fi generat un veritabil cutremur politic și instituțional. Cele trei puteri fundamentale ale statului nu ar fi întârziat să condamne un asemenea abuz, scrie profesorul Dan Voiculescu pe blogul său..

În România însă, cu excepția notabilă a câtorva instituții de presă, reacțiile sunt aproape inexistente, deși dezvăluirea Președintelui Comisiei parlamentare de control asupra SRI este de-a dreptul stupefiantă: “George Maior și-a dorit o colaborare între SRI și Realitatea TV”!!!

În ce calitate și în ce scop își dorea directorul unui serviciu de informații să colaboreze cu o televiziune particulară? Și ce s-a întâmplat după refuzul acelei colaborări? Realitatea TV a fost destructurată!

Din păcate, situația de la Realitatea TV nu reprezintă l un caz izolat. Intact Media Group a fost supus, la rândul său, unor încercări sistematice de destabilizare. Din fericire pentru presa independentă (cea fără datorii către nimeni) aceste tentative au eșuat în cazul grupului media pe care l-am fondat. Cu prețul unor suferințe greu de înțeles din exterior, o mână de oameni puternici au rezistat unor presiuni și nedreptăți fără precedent.

Nu este un secret că Grupul Intact nu a fost niciodată pe placul președinților în funcție. La vremea lor, Ion Iliescu și Emil Constantinescu și-au exprimat direct și indirect nemulțumirile. Dar niciunul nu a încercat să-l saboteze, să-l închidă, să-l destructureze pentru a-l prelua ostil.

În schimb, în regimul Băsescu, frustrările prezidențiale s-au transformat în abuzuri incalificabile. Între 2005 și 2014, o haită de agresori instituționali s-a dezlănțuit asupra tuturor celor care nu s-au lăsat controlați și au continuat să spună, cu orice risc, adevărul despre cel pentru care setea de putere era, poate, depășită doar de satisfacțiile etilice – iar efectele excesului de alcool pot fi devastatoare asupra unei inteligențe modeste, ferite de “pericolele lecturii”.

Astăzi, epoca Băsescu a apus. Reprezentanții actuali ai statului român au acum oportunitatea de a repara răul produs. Cercetarea și soluționarea legală și transparentă a abuzului produs în cazul Realitatea TV ar fi un pas esențial pentru credibilitatea instituțiilor democratice din România, potrivit profesorului Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu