x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorul de sport care a fotografiat trei fete în vestiar, sancţionat cu... o tăiere a salariului cu 10% pe trei luni

Profesorul de sport care a fotografiat trei fete în vestiar, sancţionat cu... o tăiere a salariului cu 10% pe trei luni

14 Oct 2015   •   19:03
Profesorul de sport care a fotografiat trei fete în vestiar, sancţionat cu... o tăiere a salariului cu 10% pe trei luni

Profesorul de sport de la Şcoala 164 din Bucureşti, care a fotografiat trei eleve în vestiarul ce ducea către toaletă, a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni, arată un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti remis miercuri AGERPRES.

"Ca urmare a sesizării părintelui unui elev, referitoare la activitatea d-lui profesor de educaţie fizică şi sport, Silvestru Toma Dragoş, la nivelul Şcolii Gimnaziale nr. 164, sector 6, a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară care a analizat aspectele cuprinse în această sesizare. Comisia de cercetare a întocmit un raport pe care l-a înaintat Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, conform prevederilor legale în vigoare. Domnul profesor a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioadă de 3 luni, în baza hotărârii Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, întrunit în data de 14.10.2015, conform dispoziţiilor art. 280 alin. (2) lit. c) din Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011", precizează sursa citată.

Echipa de control formată din inspectori şcolari, care a verificat situaţia de la Şcoala nr. 164 din sectorul 6, a propus pe 6 octombrie constituirea unei comisii de cercetare, la nivelul unităţii de învăţământ, pentru verificarea presupuselor abateri sesizate de părinţii elevilor, precum şi realizarea, în cel mai scurt timp, a unei inspecţii generale în această şcoală.

×