x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorul Mircea Beuran explică succesiunea de fapte în cazul pacientei arse în sala de operație

Profesorul Mircea Beuran explică succesiunea de fapte în cazul pacientei arse în sala de operație

de Dan Constantin    |    28 Dec 2019   •   20:49
Profesorul Mircea Beuran explică succesiunea de fapte în cazul pacientei arse în sala de operație
Sursa foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

Cazul de la Spitalul de Urgență Floreasca adus în prim plan de parlamentarul USR Ungureanu are elemente importante ascunse sau necunoscute de cei care l-au prezentat ca o „bombă de presă”. Nici ministrul Sănătății nu a făcut declarații publice în deplină cunoștință de cauză.I-am solicitat profesorului Mircea Beuran informații legate de caz.

„Cu două săptămâni înainte de 22 decembrie, data incidentului, am operat o pacientă de 66 de ani cu un diagnostic sever, refuzată la alte spitale pentru o intervenție. În 22 decembrie dimineața,zi de duminică, am fost sunat de echipa de gardă din secția de chirurgie că a apărut o complicație post-operatorie la pacienta respectivă. Am indicat chirurgului de gardă să oprească hemoragia , anunțând că voi veni imediat în spital. Deplasare de la domiciliu până la Floreasca a durat câteva zeci de minute, fiind anunțat în acest timp că s-a produs un eveniment inexplicabil în sala de operație, izbucnind o flacără nu în zona operată ci de sub masa de operație. Am intrat în sala de operație după acest incident, executând procedurile medicale necesare și finalizând operația. Pacienta a fost mutată în terapia intensivă a secției de mari arși din Spitalul Floreasca unde se află și în prezent. Am informat după încheierea operației conducerea spitalului Floreasca despre incident . Este de subliniat că aparatura folosită în intervenția chirurgicală era nouă, primită de doar o lună. La sfârșitul operației am stat de vorbă cu familia pacientei dând informații despre incident și starea medicală a pacientei. Nu este vorba de  vreo încercare de mușamalizare sau de ascundere a cazului așa cum s-a vehiculat. Am văzut că în spațiul public au apărut declarații de la brancardieri despre acest eveniment, însoțite de comentariile parlamentarului Ungureanu. Inspecția care a anchetat acest caz nu mi-a solicitat nici o declarație.” a precizat profesorul Mircea Beuran. 

 

×
Subiecte în articol: Mircea Beuran