x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoza - In martie vor fi zile de primavara si de iarna

Prognoza - In martie vor fi zile de primavara si de iarna

de Anca Ardeleanu    |    29 Dec 2006   •   00:00
Prognoza  -  In martie vor fi zile de primavara si de iarna

Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie in intervalul ianuarie - martie 2007 regimul termic mediu va fi apropiat de cel obisnuit.

Perspectiva meteorologica a intervalului IANUARIE-MARTIE 2007. Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie in intervalul ianuarie - martie 2007 regimul termic mediu va fi apropiat de cel obisnuit. In intervalele calde ale lunii ianuarie temperaturile maxime pot depasi 10 grade. In a doua parte a lunii ianuarie vor fi posibile ninsori in sud-estul tarii. La inceputul lunii februiarie vor fi posibile ninsori mai ales in estul si sud-estul tarii. In martie, vremea va fi schimbatoare, atat cu zile care vor prezenta caracteristici de iarna, cat si cu zile frumoase de primavara.

IANUARIE: Temperaturile medii vor fi apropiate de valorile normale, exceptand sudul si estul tarii, unde vor fi mai ridicate decat cele obisnuite. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre - 4 si 6°C , iar cele minime intre - 15 si - 5°C. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depasi 10°C in sudul tarii. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub - 20°C in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, fiind posibile depasiri ale valorilor obisnuite local in centrul si sudul tarii. In partea a doua a lunii, in regiunile sud-estice si estice vor fi posibile ninsori si intensificari de vant. Vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura si trecator de producere a poleiului.

FEBRUARIE: Regimul termic mediu va fi normal in vestul, centrul si nordul tarii, iar in rest temperaturile medii vor fi mai mari decat in mod obisnuit. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre - 1 si 8°C , iar cele minime, intre - 11 si - 1°C. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot urca spre 15°C in sudul tarii. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub - 15°C, in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, exceptand nord-vestul si centrul teritoriului, unde se pot inregistra depasiri ale valorilor normale. In prima parte a lunii vor fi posibile ninsori si intensificari ale vantului, mai ales in regiunile estice si sud-estice.

MARTIE: Regimul termic mediu va fi apropiat de cel normal, exceptand sud-estul, unde temperaturile medii lunare vor fi mai ridicate decat cele obisnuite. Vremea va fi schimbatoare, atat cu zile care vor prezenta caracteristici de iarna, cat si cu zile frumoase de primavara. In prima parte a lunii vor mai fi posibile ninsori si intensificari de vant. Fata de mediile multianuale ale temperaturilor maxime cuprinse intre 6 si 16°C, in zilele cu vreme frumoasa, in sudul tarii valorile termice pot atinge 20-22°C.

Fata de regimul termic al minimelor cuprins intre - 5 si 4°C, in cele mai reci nopti sunt posibile valori care pot sa scada sub - 10°C in depresiunile din centru si nord. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale in jumatatea sudica a tarii, iar in cea nordica sunt posibile depasiri ale valorilor normale. Vor fi conditii de bruma si inghet la sol, mai ales in regiunile nordice.
×