x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoză ""infricoşătoare"" - Cod verde: vin două zile mai ""răcoroase""

Prognoză ""infricoşătoare"" - Cod verde: vin două zile mai ""răcoroase""

de Anca Ardeleanu    |    26 Iul 2007   •   00:00

Veşti bune de la Administraţia Naţională de Meteorlogie: de aseară de la ora 21:00 au incetat avertizările cod portocaliu şi cod galben. In aceste condiţii, codul verde a fost instalat in toată ţara, iar locuitorii Romăniei se vor bucura pentru două zile de temperaturi care nu vor depăşi 34 de grade.
• Europa extremelor Â

Veşti bune de la Administraţia Naţională de Meteorlogie: de aseară de la ora 21:00 au incetat avertizările cod portocaliu şi cod galben. In aceste condiţii, codul verde a fost instalat in toată ţara, iar locuitorii Romăniei se vor bucura pentru două zile de temperaturi care nu vor depăşi 34 de grade, iar regimul termic va fi unul normal pentru această perioadă a anului. De vineri, vremea se va incălzi uşor, iar in Capitală şi in unele zone din sudul ţării temperatura aerului va urca pănă la valori de 36... 37 de grade. Sămbătă, in Oltenia şi Muntenia va fi caniculă, dar numai la orele amiezii. Conform celor declarate pentru Mediafax de Ion Sandu, directorul ANM, "de sămbătă, canicula ar putea reveni in Romănia cel mai probabil intăi cu cod galben, apoi duminică - cu cel portocaliu pentru anumite zone din Lunca Dunării". Mercurul temormetrelor nu va atinge insă valorile de foc din zilele trecute. Totodată, directorul ANM a mai susţinut că de marţea viitoare temperaturile ar putea reveni la normal. Norocoşii care au ales să-şi petreacă acest week-end la mare se vor bucura de o vreme frumoasă, cu cerul variabil, mai mult senin sămbătă, iar mercurul termometrelor nu va depăşi 29... 30 de grade. Temperatura apei mării va fi de 23 de grade. Şi la munte vremea va fi in general frumoasă, cu cerul variabil şi numai izolat vor fi averse slabe cantitativ.

Comentariul specialistului:

In Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea şi estul Olteniei, ieri a mai fost caniculă, dar cu valori de temperatură care pe arii restrănse au mai depăşit 36... 37 de grade. 38 de grade au fost căteva ore la Constanţa, unde şi 30 de grade, pe timp de vară, inseamnă foarte mult pentru această parte a ţării. In restul teritoriului s-au inregistrat temperaturi cu cel puţin 10 grade mai mici decăt marţi; s-a intensificat şi văntul, care a asigurat ventilaţie şi in acest fel un plus de răcorire; astăzi, regimul termic va fi şi mai ponderat decăt ieri; incă o noapte, cel puţin, va fi răcoare, după care vremea va incepe să se incălzească din nou, insă creşterea de temperatură va fi uşoară şi treptată.

  • meteorolog Romica Jurca

Pe litoral:

Azi (joi):

Vremea va fi in general frumoasă, cu cerul variabil, chiar mai mult senin. Văntul va mai prezenta unele intensificări dimineaţa, apoi va slăbi in intensitate. Maxima: 27... 30°C, iar minima: 20... 22°C. Temperatura apei mării va fi de 21... 23°C.

Măine (vineri):

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar văntul va sufla slab pănă la moderat. Maxima: 29... 30°C, iar minima: 20... 23°C. Temperatura apei mării va fi de 22... 24°C.

Poimăine (sămbătă):

Vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar văntul va sufla slab pănă la moderat. Maxima: 29... 30°C, iar minima: 22... 24°C. Temperatura apei mării va fi de 23... 24°C.

La munte:

Azi (joi):

Vremea va continua să se răcească uşor. Cu totul izolat vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Văntul va prezenta unele intensificări in zona inaltă.

Măine (vineri):

Cerul va fi variabil, cu unele innorări şi izolat ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Văntul va sufla slab pănă la moderat.

Poimăine (sămbătă):

Vremea va continua să se incălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu unele innorări şi izolat averse insoţite de descărcări electrice.

×
Subiecte în articol: observator cerul vremea grade