x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoza meteo: mai-iunie 2009

Prognoza meteo: mai-iunie 2009

00 0000   •   00:00
MAI: Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptand regiunile nord-vestice, unde vor fi mai mici decat  in mod obisnuit.
Cele mai mari valori de temperatura pot depasi 30°C, iar cele mai scazute valori termice se pot apropia de limita de inghet in zonele depresionare, din nordul si centrul tarii.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, exceptand sudul  tarii, unde local pot depasi mediile multianuale.
Ploile vor avea si caracter de aversa, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, cu aspect de vijelie si izolat de grindina.  


IUNIE:
Temperaturile medii lunare vor depasi valorile normale in cea mai mare parte a tarii, exceptand sudul tarii, unde vor fi apropiate de valorile obisnuite. Cele mai mari valori de temperatura pot  depasi 35°C in sudul tarii, iar cele mai mici valori termice pot cobori sub 10°C.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general mai mici decat cele normale, exceptand zone din nord-vestul si sudul tarii unde se pot atinge mediile multianuale.
Instabilitatea atmosferica va fi accentuata  si  se va manifesta prin averse de ploaie, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, cu aspect de vijelie si izolat de grindina.  


IULIE: Temperaturile medii lunare vor depasi valorile normale in majoritatea regiunilor. In luna lui cuptor se asteapta atat zile caniculare (temperaturi maxime > 35°C) cat si nopti tropicale (temperaturi minime >20°C).

Cantitatile de precipitatii vor fi mai mici decat cele normale in majoritatea regiunilor, exceptand sud-vestul tarii unde pot sa se incadreze in limitele obisnuite.
Ploile vor avea mai ales caracter de aversa, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, cu aspect de vijelie si conditii de grindina.

×
Subiecte în articol: ţării meteo