x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoza meteo pentru următoarele 3 luni

Prognoza meteo pentru următoarele 3 luni

de Sorin Anghel    |    02 Dec 2008   •   00:00
Prognoza meteo pentru următoarele 3 luni

Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru lunile decembrie, ianuarie şi februarie. Regimul termic mediu al iernii va fi apropiat de media climatologică, cu tendinţa de a depăşi  valorile normale mai ales în sudul şi estul ţării.



Cele mai ridicate valori termice pot depăşi 15°C în sudul ţării, iar cele mai coborate pot fi sub –25°C în depresiunile din nordul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi valorile medii climatologice în jumătatea nordică, iar în rest vor fi apropiate de valorile normale.

DECEMBRIE. Regimul termic mediu va fi în general apropiat de media climatologică. Valori peste media climatologică se pot înregistra în sudul ţării. În intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depăşi 10°C în sud. În nopţile cele mai reci, din partea a doua a lunii, temperaturile minime pot coborî sub valoarea de -20°C în depresiunile din nordul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi valorile medii climatologice în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de valorile normale. Ninsorile pot fi asociate temporar cu intensificări ale vântului mai ales în zona montană. Se va produce polei, iar în nopţile reci va fi  ceaţă cu depunere de chiciură.

IANUARIE. Temperaturile medii lunare vor depăşsi valorile medii climatologice în cea mai mare parte a ţării. Vor alterna intervale calde, când temperaturile maxime vor  fi mai mari de  10°C în sudul  ţării, cu răciri accentuate în care  temperaturile minime pot coborî sub –25°C, în depresiunile din nordul şi centrul ţării.  Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale. Pe areale restrânse din vestul, centrul şi nord-estul ţării se pot acumula cantităţi mai mari decât în mod obişnuit. Temporar ninsorile vor fi asociate cu intensificări ale vântului mai ales în regiunile extracarpatice. Vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură. Local se va produce polei.

FEBRUARIE. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale ale acestei luni, exceptând regiunile estice unde se pot înregistra depăşiri ale normelor climatologice.  În zilele cele mai calde, temperaturile maxime pot  depăşi 15°C în sudul ţării. În nopţile cele mai reci, temperaturile minime pot coborî sub –15°C, în depresiunile din centrul şi nordul ţării.  Cantităţile de precipitaţii vor avea tendinţă spre excedent în vestul, centrul şi nordul ţării, iar în rest vor fi în general normale. Temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze mai mari în zona de munte. Local se va produce ceaţă.

×
Subiecte în articol: temperaturile ţării meteo