x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoza pe trei luni - Decembrie, cu frig

Prognoza pe trei luni - Decembrie, cu frig

01 Dec 2006   •   00:00

Conform prognozei ANM, in intervalul decembrie 2006-februarie 2007, vremea nu va iesi din standardele cu care ne-am obisnuit.

DECEMBRIE. Regimul termic mediu va fi in general mai coborat decat de obicei, exceptand sud-estul tarii, unde va fi mai cald. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre - 1 si 9 grade C, iar cele minime, intre - 8 si 2 grade C. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot sa ajunga la 15 grade C in sud-estul tarii. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub - 15 grade C in depresiunile din nordul si centrul tarii. Se asteapta in partea a doua a lunii temperaturi mai coborate decat in mod obisnuit si formarea unui strat temporar de zapada. Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in regiunile sudice si vestice si normale in restul teritoriului tarii. Numarul de zile cu precipitatii va fi cuprins intre 10 si 12.

IANUARIE. Temperaturile medii vor fi in general apropiate de valorile normale, exceptand areale restranse din centrul si sudul tarii, unde vor fi mai scazute decat in mod obisnuit. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre - 4 si 6 grade C, iar cele minime intre - 15 si - 5 grade C. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot sa atinga 10 grade C. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub - 20 grade C in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in limite normale. Numarul de zile cu precipitatii va fi cuprins intre 8 si 12.

FEBRUARIE. Regimul termic mediu va fi apropiat de cel obisnuit. Temperaturile maxime normale ale lunii sunt cuprinse intre - 1 si 8 grade C, iar cele minime intre - 11 si - 10 grade C. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot sa ajunga la 15 grade C in sud-estul tarii. (Anca Ardeleanu)

×
Subiecte în articol: observator grade temperaturile ţării lunii