x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect al Poliţiei Rutiere: maşinile înmatriculate în Bulgaria vor putea circula doar 90 de zile

Proiect al Poliţiei Rutiere: maşinile înmatriculate în Bulgaria vor putea circula doar 90 de zile

23 Aug 2011   •   06:50
Proiect al Poliţiei Rutiere: maşinile înmatriculate în Bulgaria vor putea circula doar 90 de zile

Politia rutiera a pus gand rau soferilor care conduc masini inmatriculate in alte tari. Politistii vor sa limiteze circulatia acestor autoturismelor deoarece acestea sunt mult mai greu de verificat in trafic, iar soferii care le conduc pot scapa de sanctiunile din Romania daca incalca legea.

Potrivit unui nou proiect inaintat de Politia Rutiera Ministerului de Interne, soferii care isi inmatriculeaza masinile in Bulgaria sau in orice alta tara a Uniunii Europene nu vor mai putea sa circule cu autovehiculele in Romania mai mult de trei luni. Astfel, conform Realitatea TV, la prima oprire in trafic, masina va fi introdusa intr-o baza de date a politiei, iar dupa 90 de zile, pentru a mai circula in Romania, aceasta va trebui fie inmatriculata in Romania.

Polititii spun ca pe strazile de la noi circula tot mai multe masini inmatriculate in strainatate, in special in Bulgaria, iar acestea sunt foarte greu de identificat in trafic in cazul unui accident. De asemenea, politistii se plang si de faptul ca nu pot verifica daca aceste autoturisme au toate actele in regula sau daca au asigurari si impozite platite la zi. In plus, un sofer care conduce o masina cu numar de Bulgaria poate scapa si de plata amenzilor, mai ales a celor pentru depasirea vitezei, inregistrate de aparatele radar.

Inscrierea autoturismelor in Bulgaria a fost solutia gasita in ultimii ani de tot mai multi romani care au cumparat masini second hand din straintate pentru a scapa de plata taxei de poluare din Romania, care poate ajunge si la cateva mii de euro. Estimarile facute de politia rutiera arata ca in Romania circula in jur de 100.000 de masini cu numere de Bulgaria.

×