x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect - Circuit Grand Prix One la Snagov

Proiect - Circuit Grand Prix One la Snagov

de Jurnalul National    |    10 Dec 2007   •   00:00

Compania South Pacific Group va incepe in vara anului viitor construc]ia la Snagov, lăng` Bucure[ti, a primului circuit Grand Prix One din Romănia, care va include o pist` de automobilism de 3,8 kilometri, spa]ii comerciale, showroom-uri, restaurante [i un hotel de patru stele.

„Circuite Grand Prix One exist` la Viena, Roma, Milano, Barcelona sau Londra. Ne-am găndit s` dezvolt`m un astfel de proiect in Romănia pentru c` nu exist` o pist` pe care s` se organizeze curse de ma[ini. Un astfel de concept, care este similar cu toate Grand Prix-urile din lume, include o pist` de Formula 3, galerii comerciale, showroomuri, restaurante [i un hotel de patru stele", a declarat pentru Mediafax Andrew Prelea, directorul executiv al South Pacific Group.


COSTURI. Potrivit acestuia, costul pentru ob]inerea licen]ei Grand Prix One a dep`[it 25 de milioane de euro, urmănd ca in fiecare an de func]ionare, compania italian` Mainstreet, care de]ine acest concept, s` primeasc` o tax` din incas`ri. Valoarea total` a proiectului va dep`[i 300 de milioane de euro, investi]ia apar]inănd exclusiv companiei South Pacific Group. Banii vor proveni din credite bancare, dar [i din surse proprii.

×
Subiecte în articol: observator prix one grand prix