x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiectul de legiferare a protestelor din Piaţa Universităţii, respins de consilierii PDL

Proiectul de legiferare a protestelor din Piaţa Universităţii, respins de consilierii PDL

de Iulia Barbu    |    30 Ian 2012   •   13:17
Proiectul de legiferare a protestelor din Piaţa Universităţii, respins de consilierii PDL

Consilierii generali din Primaria Capitalei au respins la limita proiectul privind conferirea statutului de agora civica - zona libera pentru proteste - Pietei Universitatii.

Practic, proiectul a fost votat de 24 de consilieri. Hotararea a primit insa 3 abtineri si 23 de voturi impotriva. Pentru ca un proiect sa treaca prin Consiliu sunt necesare 28 de voturi.

O buna parte dintre consilieri a cerut amanarea acestuia pentro o sedinta urmatoare. Presedintele de sedinta a mentionat insa ca o astfel de decizie poate fi luata numai in prezenta initiatorului proiectului, si anume Asociatia Pro Democratia.

In privinta "Agorei" de la Universitate, opiniile au fost impartite exact in doua: pe de o parte membrii USL care au dorit aprobarea acestei hotarari, iar de partea cealalta, consilierii PDL care au cerut ca aceasta hotarare sa nu fie aprobata.

Mai bine de doua ore, consilierii generali s-au certat ca la usa cortului.Printre declara]iile PDL-listilor au existat chiar formulari de genul: “prin aprobarea acestui proiect, Bucurestiul pica in derizoriu. Nu uitati ca libertatea absoluta nu exista nici macar in democratie!'.

Mai mult, un reprezentant al PDL a spus ca daca oamenii de la Universitate vor un loc de proteste liber, ar trebui sa vina si sa isi sustina punctul de vedere in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. La auzul acestei invitatii, o voce din sala a strigat:

“Daca vrei sa iti iei o caramida in cap, te invit sa mergi la Universitate'.

Imediat, o consiliera a PSD a replicat ca a fost in Piata si ca nu a fost primita cu ostilitate.

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu a solicitat Consiliului votul pentru "Agora Civica" de la Universitate, in urma propunerii venite de la Asociatia Pro Democratia, spunand ca oamenii trebuie sa aiba un loc in care sa se manifeste liber.

Proiectul a fost insa respins, asa cum era de asteptat de la un consiliu general in care majoritatea este detinita de reprezentantii puterii.

×