x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiectul de modernizare a staţiei de transformare Abator din Constanţa, finalizat; investiţiile au ajuns la aproape 12 milioane de lei

Proiectul de modernizare a staţiei de transformare Abator din Constanţa, finalizat; investiţiile au ajuns la aproape 12 milioane de lei

18 Iun 2019   •   19:30
Proiectul de modernizare a staţiei de transformare Abator din Constanţa, finalizat; investiţiile au ajuns la aproape 12 milioane de lei

E-Distribuţie Dobrogea a finalizat proiectul de modernizare a staţiei de transformare Abator, din Constanţa, după investiţii de aproape 12 milioane de lei, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie de electricitate pentru circa 26.000 de clienţi, informează marţi compania.

Potrivit unui comunicat, staţia de transformare de înaltă/medie tensiune 110/20/10 kV va asigura servicii îmbunătăţite consumatorilor casnici, dar şi celor industriali din zona sud-estică a municipiului Constanţa, cuprinzând perimetrul dintre Peninsulă Portul Turistic, primărie, gară, Abator, Far, Viile Noi, CET, km 4 -5, km 5, faleză sud. În total, staţia de transformare Abator deserveşte aproape 19% dintre clienţii de joasă tensiune (majoritatea casnici) din municipiul Constanţa şi 18 consumatori mari, alimentaţi din reţeaua de medie tensiune. 

Lucrările de modernizare au presupus înlocuirea întregului aparataj primar de înaltă tensiune şi a tuturor echipamentelor de circuite secundare aferente cu aparatură de ultimă generaţie, asigurând astfel performanţe tehnice superioare, îmbunătăţind fiabilitatea reţelei şi optimizând activitatea de mentenanţă. 

De asemenea, s-a mărit capacitatea energetică a staţiei de transformare prin amplificarea puterii transformatorului 20/10 kV de la 10 MVA la 16 MVA, asigurând în caz de avarie reducerea considerabilă a timpului de realimentare a clienţilor. 

"Lucrările menţionate sunt parte a unui program mai amplu de investiţii realizat de companiile de distribuţie ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanţă şi îmbunătăţirea calităţii şi securităţii reţelei, respectând în acelaşi timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul. Datorită investiţiilor realizate în modernizarea reţelelor, cele trei companii E-Distribuţie din zonele Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea sunt lideri de mai mulţi ani în topul operatorilor de distribuţie de electricitate din România. Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2017, indicele SAIDI pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 145 minute, cel mai performant din ţară, media naţională înregistrată fiind de 283,9 minute. E-Distribuţie Dobrogea şi Banat au avut, de asemenea, performanţe sub media naţională, cu indicele SAIDI de 185 minute, respectiv 259 minute", se precizează în comunicatul companiei.

Enel este o companie energetică multinaţională şi unul dintre liderii integraţi pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel este una dintre cele mai mari companii de utilităţi din Europa după capitalizarea de piaţă şi una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce priveşte capacitatea instalată şi EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 89 GW.

Societatea distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are circa 73 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power operează unităţi de producţie cu o capacitate instalată de 43 GW din surse eoliene, solare, geotermale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Australia.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de trei milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: abator constanta energie