x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiectul privind recensământul animalelor, adoptat de Consiliul General al Capitalei

Proiectul privind recensământul animalelor, adoptat de Consiliul General al Capitalei

24 Oct 2019   •   14:03
Proiectul privind recensământul animalelor, adoptat de Consiliul General al Capitalei

Un recensământ al animalelor cu proprietar/ deţinător legal de pe raza municipiului Bucureşti urmează să fie realizat pe parcursul următorilor doi ani, conform unui proiect de hotărâre adoptat joi, în unanimitate, de Consiliul General al Capitalei.


Organizarea şi efectuarea recensământului vor fi realizate de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. Registrul va include: numele proprietarului, domiciliul, numărul de telefon, date de identificare a animalului (specie, rasă, culoare, talie, sex, vârstă); sterilizare/ crotalie/ carnet de sănătate/ microcip/ pedigree.

Potrivit regulamentului, recensământul va fi realizat prin intermediul recenzorilor desemnaţi de ASPA, de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 - 20,00. În cazul în care proprietarul nu este găsit la domiciliu, pe bază de înştiinţare scrisă îi va fi comunicată modalitatea de contact a recenzorilor.

Pe durata desfăşurării recensământului, proprietarii/ deţinătorii legali ai animalelor, persoane fizice sau juridice, vor avea posibilitatea declarării acestora, personal sau digital, în vederea înregistrării. Veridicitatea informaţiilor va fi verificată de către recenzori. Declararea se poate realiza personal la sediul ASPA şi în alte locaţii ce pot fi stabilite ulterior, dar şi digital, prin transmiterea online a informaţiilor către ASPA.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă următoarele fapte: refuzul de a da date, furnizarea de date eronate sau incomplete recenzorilor - cu amendă de la 500 la 1.000 de lei; neinformarea ASPA în termen de 15 zile de la data decesului sau înstrăinării animalului - cu amendă de la 400 la 600 de lei; neinformarea ASPA în termen de 15 zile de la data dobândirii sau fătării unui/ unor animal(e) - cu amendă de la 400 la 600 de lei. Contravenientul poate achita în termen de cel mult 15 zile jumătate din minimul amenzii.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se vor face de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti şi din cadrul poliţiilor locale ale sectoarelor 1 - 6.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: recensamant animale