x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Promoţia Funeriu s-a poticnit la Bac. Vezi rezultatele afişate de MEC

Promoţia Funeriu s-a poticnit la Bac. Vezi rezultatele afişate de MEC

03 Iul 2011   •   08:43
Promoţia Funeriu s-a poticnit la Bac. Vezi rezultatele afişate de MEC

Dupa primele rezultate afisate pe site-ul Ministerului Educatiei, rezultatele obtinute de elevi la examenul de bacalaureat din acest an sunt slabe: note foarte mici, procente scazute de promovabilitate.

"La examenul de bacalaureat si-au facut treaba cadrele didactice, si-au facut treaba corectorii, si-a facut treaba Ministerul Educatiei. Nu trebuie sa facem confuzie intre mij­loa­cele pe care le utilizam si scopul in care utilizam aceste mijloace. Eli­minarea de la bacalaureat a 661 de candidati, dublu fata de anul trecut, nu este deloc fericire. Ceea ce este important e ca Romania nu se poate insanatosi decat prin adevar, decat daca sistemul educational furnizeaza an de an oameni care stiu ca rezultatele se obtin prin perseverenta, prin munca, prin onestitate si ca frauda nu este o solutie", a declarat mi­nistrul Daniel Funeriu.
In 2010, au promovat bacalaureatul 67,4% din liceeni, fiind cel mai slab procent din ulti­mul deceniu, pana acum. Din anul 2000, numarul celor care au luat Bac-ul a fost de aproximativ 75% din cei inscrisi la examen.

In cel putin patru judete s-a inregistrat o promovabilitate sub 45%. La Liceul Agricol din Halanga, judetul Mehedinti, din cei 150 de elevi care au sustinut examenul, niciunul nu a promovat. Cei mai multi au luat note intre 1 si 3.

In Capitala, Liceul Spiru Haret se bucura de o promovabilitate de 100%, in timp ce la Liceul Jean Monet, media de promovabilitate este de 75%. Tot aici, un elev a obtinut media 10, potrivit lui Marian Banu, inspector scolar Bucuresti.

Cea mai slaba promovabilitate, in ultimii 20 de ani, in Capitala - 42,03 la suta

Promovabilitatea la bacalaureat in Capitala a fost de 42,03 la suta, cea mai mica inregistrata vreodata dupa Revolutie, a declarat inspectorul general scolar Bucuresti, profesorul Cristian Alexandrescu.

"Este cea mai mica promovabilitate inregistrata vreodata in Bucuresti, fiind vorba de 42,03 la suta din candidatii inscrisi la sesiunea de bacalaureat din aceasta vara. Sunt situatii in care un elev a fost respins la o singura proba, dar sunt si cazuri de elevi care nu au promovat mai multe discipline", a mai spus inspectorul Cristian Alexandrescu.El a adaugat ca aceasta situatie va fi analizata, pentru a stabili care sunt motivele pentru care elevii bucuresteni au obtinut un astfel de rezultat.Peste 500 de elevi au fost eliminati la primele probe scrise ale examenului de bacalaureat, dintre care 233 la limba si literatura romana si 268 la proba obligatorie a profilului.Prima afisare a rezultatelor va avea loc duminica pana la ora 16.00, iar intre orele 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestatiile.Solutionarea acestora se va realiza in perioada 5 - 7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.

39 la suta, procent de promovabilitate in Hunedoara

Doar aproximativ 39 la suta dintre absolventii de liceu din judetul Hunedoara au promovat examenul de Bacalaureat. Anul trecut, procentul de promovabilitate a fost de 85 la suta. Potrivit inspectorului scolar general, Alexandru Lautaru, cele mai mari probleme s-au inregistrat la probele de matematica si de fizica, dar si la romana. “Rezultatele cele mai slabe au fost inregistrate la liceele tehnice, in timp ce procentul de promovabilitate mai ridicat este la colegiile teoretice', a declarat seful ISJ Hunedoara.

Pe de alta parte, rezultatele anchetei interne privind eliminarea celor 111 elevi de la Colegiul National “Alexandru Borza', din timpul probei la matematica, vor fi cunoscute luni, 4 iulie. Ancheta interna a Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara a fost declansata dupa ce, in urma unui telefon anonim, 111 din cei 159 de absolventi, care sustineau proba scrisa la matematica la Colegiul Agricol “Alexandru Borza' din orasul Geoagiu, au fost eliminati, marti, din examenul de Bacalaureat. Ei sunt acuzati de frauda si tentativa de frauda, dupa ce s-a constatat ca au copiat. Potrivi sefului Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, Alexandru Lautaru, ancheta e gata, dar rezultatele ei vor fi cunoscute abia pe parcursul zilei de luni, 4 iulie: “Au fost deja audiati toti membrii comisiei, au fost analizate fisierele video, pe care, de altfel, le-am predat Politiei, impreuna cu alte documente. In plus, au dat explicatii si profesorii supraveghetori. Pe parcursul zilei de luni vom face public rezultatul anchetei noastre interne, dupa ce se va intruni Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean'. Acest for, in baza probelor, poate decide daca, cui si ce sanctiuni administrative poate aplica. Doar Politia si Parchetul pot stabili daca s-au savarsit fapte de natura penala. In acelasi timp, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara, Bogdan Nitu, spune ca politistii, impreuna cu reprezentanti ai ISJ, fac verificari preliminare in acest caz: “Este o verificare prealabila ca sa vedem daca s-au savarsit infractiuni. Abia apoi vom putea spune despre ce este vorba si daca se va declansa o ancheta'. Pe de alta parte, solicitarile elevilor eliminati, prin care au incercat sa-i convinga pe cei de la Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara, sa repete proba la matematica au fost respinse. Inspectorul general scolar a declarat ca metodologia de examinare nu prevede repetarea unei probe in cazul in care un candidat a fost eliminat din concurs. In total, 128 de elevi au fost eliminati din cele 15 centre de examinare din judet, dupa ce au fost prinsi copiind. (Monalise Hihn)

Mehedinti: Peste 70 la suta dintre candidatii la bacalaureat nu au promovat examenul

Peste 70 la suta dintre elevii care au sustinut examenul de bacalaureat in judetul Mehedinti nu au reusit sa promoveze, iar la doua licee niciun candidat nu a obtinut medii de trecere.

Potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul Judetean Scolar (ISJ) Mehedinti, rezultatele la sesiunea din iunie a bacalaureatului arata ca din cei 3.160 de elevi care au sustinut examenul, doar 869 au reusit sa ia note intre 6 si 9,99 si sa promoveze, neexistand insa niciun elev care sa obtina nota 10. Cele mai bune rezultate le-a obtinut Colegiul National "Gheorghe Titeica", promovabilitatea fiind 97,39 la suta, Colegiul National "Traian" cu 94,82 la suta si Lieul de Arta "Ioan Stefan Paulian" cu 80,76 la suta.

La polul opus se afla Grupul Scolar Agricol si Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, ambele din Drobeta Turnu Severin, cu promovabilitate zero. Din cei 869 de elevi care au promovat bacalaureatul, 153 au obtinut note intre 9 si 9,99; 215 - note cuprinse intre 8 si 8,99; 264 au luat note intre 7 si 7,99, iar 237 - intre 6 si 6,99. In judetul Mehedinti, la probele scrise au fost eliminati din salile de examen 38 de elevi, dupa ce au fost prinsi copiind.

Cluj: Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 54,07 la suta

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, in sesiunea din iunie-iulie 2011, este de 54,07 la suta in judetul Cluj, procent mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

"In urma centralizarii datelor, procentul de promovabilitate rezultat la nivelul judetului Cluj este de 54,07. In sesiunea similara din anul scolar precedent, procentul de promovabilitate a fost de 65", se arata intr-un comunicat de presa transmis, duminica, de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj. Elevii nemultumiti de mediile obtinute la bacalaureat pot sa depuna contestatii in cursul zilei de luni, intre orele 8.00 si 12.00. Rezultatele finale se vor afisa in 8 iulie. La aceasta sesiune de bacalaureat, in judetul Cluj au participat 6.200 de elevi, cinci dintre ei fiind eliminati.

Doar 44,19% dintre elevii din Bistrita-Nasaud care au sustinut bacalaureatul au reusit sa promoveze

Doar 44,19 la suta dintre elevii din Bistrita-Nasaud care au sustinut bacalaureatul in sesiunea iunie-iulie au reusit sa promoveze examenul, potrivit informatiilor date publicitatii, duminica, de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ.

Purtatorul de cuvant al ISJ Bistrita-Nasaud, Anamaria Leuca, a declarat ca procentul de promovabilitate la bacalaureat este, in judet, inainte de contestatii, de 44,19, ceea ce inseamna ca mai mult de jumatate dintre elevii care au sustinut examenul nu au reusit sa ia note de trecere. Potrivit sursei citate, cel mai mare procent de promovabilitate - 97,71 - s-a inregistrat la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, iar cel mai mic - 3,13 - la Grupul Scolar de Servicii Bistrita. Leuca a spus ca rezultate slabe au obtinut si elevii care au studiat la Grupul Scolar Feldru, doar 3,86 la suta dintre ei reusind sa promoveze, dar si cei de la Grupul Scolar "Henri Coanda" din Beclean, unde promovabilitatea a fost de 4,41 la suta. In Bistrita-Nasaud, la sesiunea actuala a examenului de bacalaureat au participat 3.567 de elevi, patru dintre ei fiind eliminati pentru fraude cu fituici si telefoane mobile.

Arad: Cea mai scazuta promovabilitate la bacalaureat din istorie - 36,43 la suta

Sesiunea de vara a bacalaureatului a adus cele mai slabe rezultate din istorie in judetul Arad, cu o promovabilitate de doar 36,43 la suta, inainte de contestatii, comparativ cu 86,38 la suta in iulie 2010, in acest an existand licee cu un singur candidat promovat.

Potrivit rezultatelor publicate, duminica, de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Arad, promovabilitatea la examenul de bacalaureat din aceasta vara a fost de 36,43 la suta.

Conducerea ISJ Arad afirma ca acest rezultat este cel mai slab inregistrat vreodata in judet. "Este cea mai slaba promovabilitate de pana acum la bacalaureat. Cred ca acest examen nu a fost tratat cu seriozitate in acest an, absolventii nu au invatat. Pe de alta parte, comisiile de examinare si supraveghetorii au fost mai exigenti ca in anii trecuti", a declarat inspectorul scolar general, Mirela Aldescu.

Ea a adaugat ca rezultatele cele mai slabe au fost inregistrate la matematica si fizica.

Conform sursei citate, cel mai bun rezultat a fost inregistrat la Liceul Pedagogic "Dimitrie Tichindeal" din municipiul Arad, unde promovabilitatea a fost de 95,73 la suta inainte de contestatii. Pe de alta parte, in judet au existat licee in care un singur candidat a fost declarat promovat in aceasta sesiune a bacalaureatului. In iulie 2010, promovanilitatea in judet era de 86,38 la suta dupa contestatii. Totodata, in sesiunea din toamna anului trecut, promovabilitatea a fost de 59,24 la suta. In aceasta sesiune a bacalaureatului, 23 candidati din Arad care au copiat sau care au fost prinsi cu telefoane mobile au fost eliminati din examene. In judet, bacalaureatul a fost organizat in 12 centre de examen (la care s-au adaugat cinci subcomisii), iar evaluarea lucrarilor celor 4.641 de candidati inscrisi a avut loc in patru centre zonale de evaluare.

Mures: Promovabilitate de 45,56 la suta la bacalaureat, la Band niciun elev nu a promovat examenul

Promovabilitatea la bacalaureat in judetul Mures este de doar 45,56 la suta, existand noua unitati scolare unde promovabilitatea a fost sub zece procente, intre care si cea din localitatea Band unde niciun elev nu a luat examenul.

Inspectorul scolar general al judetului Mures, Dumitru Matei, a afirmat ca, din cei 5.270 de elevi prezenti la examenul de bacalaureat, sase au fost eliminati, iar 2.863 respinsi, astfel ca promovabilitatea este de doar 45,56 la suta. In total, doar 2.401 elevi au promovat examenul, in judet.

"Avem o promovabilitate de 45,56 la suta. Avem o promovabilitate la zi de 53 la suta, la seral de 12 la suta, la frecventa redusa - 12 la suta, iar la fara frecventa - 15 la suta. Avem licee cu rezultate bune si licee cu rezultate slabe. La Band, a fost o singura clasa, cu 19 candidati, niciunul nu a promovat examenul. Mai avem scoli cu pana la zece la suta promovabilitate la bacalaureat - Liceul privat «Eugen Nicoara» din Reghin, Grupul Scolar de Industrie Usoara si cel Agricol din Sighisoara, din Targu Mures - «Aurel Persu», «Ioan Vlasiu», «Traian Vuia», alaturi de «Bocskai Istvan» din Miercurea Nirajului si cel Agricol din Dumbravioara", a declarat, duminica, Dumitru Matei.

Potrivit acestuia, in timp ce la profilurile tehnice si tehnologice s-au inregistrat rezultate slabe, exista indici de promovabilitate foarte buna la unitatile scolare teoretice, precum liceele de Arta, "Unirea", "Papiu Ilarian", "Bolyai Farkas" din Targu Mures sau "Andrei Barseanu" din Tarnaveni, cu promovabilitate de peste 90 la suta.

"Avem si o promovabilitate de 100 la suta, la Liceul Teoretic «Muntele de Foc», privat, din Campenita, unde au fost doi candidati si ambii au promovat", a precizat Matei.

El a remarcat ca exista 347 de elevi in judet care, desi au luat note peste 5 la toate probele, nu au promovat examenul, intrucat media lor generala nu a fost minim 6.

Cele mai dificile probe s-au dovedit cele de matematica - peste 50 la suta din candidati respinsi - si limba romana, a spus acesta.

"Sunt rezultate reale, in proportie de 99,99 la suta pot sa spun ca frauda a fost eliminata, insa aceste rezultate nu rezolva cealalta problema, calitatea", a spus Matei.

Elevii nemultumiti de mediile obtinute la bacalaureat pot sa depuna contestatii in cursul zilei de luni, intre orele 8.00 si 12.00. Rezultatele finale se vor afisa in 8 iulie.

Dolj: Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 39,74 la suta

Doar 39,74 la suta din cei 7.221 de elevi din judetul Dolj inscrisi la bacalaureat au promovat examenul, in timp ce anul trecut promovabilitatea a fost de 67 la suta, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Scolar Judetean

"Promovabilitatea in judetul Dolj este de 39,74 la suta. Este adevarat ca nu am avut vreo unitate de invatamant unde gradul de promovabilitate sa fie zero, dar nici suta la suta", a declarat, inspectorul scolar Cerasela Cremene. Cele mai bune rezultate s-au inregistrat la Colegiul National "Carol I", Colegiul National "Fratii Buzesti" si Colegiul National "Elena Cuza", toate din Craiova. La polul opus se situeaza Colegiul Tehnic "Stefan Milcu" Calafat, Grupul Scolar Industrial "C.N.Plopsor" din Plenita si Centrul Scolar "Beethoven" din Craiova. Conform inspectorului scolar Cerasela Cremene, promovabilitatea la examenul de bacalaureat de anul trecut a fost de 67 la suta. La examenul de bacalaureat din anul 2011, in judetul Dolj, s-au inscris 7.221 de elevi. Pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat au fost organizate 21 de centre de examinare, dintre care 16 la Craiova, doua la Calafat si cate unul la Filiasi, Dabuleni si Bailesti.

Timis: Procentul de promovabilitate la bacalaureat este de 31,79, cel mai mic din ultimii 20 de ani

Promovabilitatea la bacalaureat in judetul Timis, dupa centralizarea rezultatelor din toate cele 19 centre de evaluare, este de 31,79 la suta, cea mai mica din ultimii 20 de ani, iar la patru licee din Timisoara niciun elev nu a promovat examenul.

Inspectorul scolar general al judetului Timis, Marin Popescu, a declarat ca promovabilitatea la examenul de bacalaureat, dupa centralizarea rezultatelor de la toate cele 19 centre de evaluare din judet, este de 31,79 la suta. El a precizat ca aceasta este cea mai mica rata de promovabilitate inregistrata in Timis in ultimii 20 de ani. Anul trecut, promovabilitatea bacalaureatului a fost, in Timis, de 82,84 la suta. Popescu a spus ca la patru licee din Timisoara - CFR, UMT, Silvic si Agricol - niciun elev nu a reusit sa promoveze examenul de bacalaureat.

Promovabilitate de 41,9 la suta la examenul de bacalaureat, in Iasi

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Iasi este de 41,9 la suta inainte de contestatii, iar la doua grupuri scolare din judet niciunul dintre candidati nu a trecut probele evaluarii.

Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, promovabilitatea la bacalaureat este de 41,9 la suta, aproximativ 4.000 de candidati, din cei 6.800 care au sustinut examenul, fiind respinsi.

Totodata, 12 candidati au obtinut media zece, acestia provenind de la liceele de elita din judet. Astfel, au luat nota 10 cate patru elevi de la colegiile "Emil Racovita" si "Costache Negruzzi", doi de la Colegiul "Mihai Eminescu", unul de la Colegiul National, toate aceste unitati fiind din municipiul Iasi, si unul de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Pascani.

Seful ISJ Iasi, Liliana Romaniuc, a declarat ca pana in prezent, din datele existente, in cel putin doua unitati scolare din judet, niciunul dintre candidati nu a promovat examenul. Este vorba despre grupurile scolare din localitatile Holboca si Vladeni. "Nu trebuie sa dam vina pe nimeni pentru rezultatele din acest an. A venit vremea scadentei pentru ca am ignorat 20 de ani invatamantul. E momentul adevarului, asta e de fapt realitatea. Era imposibil sa avem procente de 80 sau 90 la suta. Ne minteam intre noi", a afirmat Liliana Romaniuc.Ea a mai spus ca in judetul Iasi examenul de bacalaureat a fost corect. "Nu exista nicio suspiciune. Supravegherea in sali a fost serioasa, iar evaluarea a fost obiectiva. Nu exista teze asemanatoare", a mai spus seful ISJ Iasi.

ISJ Bistrita-Nasaud: Promovabilitatea e 41,92%, initial nu s-au luat in calcul promotiile anterioare

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Bistrita-Nasaud au anuntat, duminica dupa-amiaza, ca promovabilitatea la examenul de bacalaureat a scazut la 41,92 la suta, dupa ce in statistici au fost introdusi candidatii din promotiile anterioare, care initial nu au fost luati in calcul.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Anamaria Leuca, a afirmat ca procentul de promovabilitate in judet a scazut la 41,92, intrucat la prima raportare nu au fost inclusi candidatii din promotiile anterioare. "Procentul de promovabilitate pe licee era de 44,19, dar dupa ce au fost inclusi si candidatii din promotiile anterioare a rezultat 41,92 la suta", a declarat, duminica, Anamaria Leuca.

Conform sursei citate, au promovat examenul 1.445 de elevi. Dintre acestia, 32 la suta au obtinut medii intre 6,00 si 6,99, 32,39 la suta au luat medii intre 7,00 si 7,99, 23,18 la suta intre 8,00 si 8,99, iar 12,39 intre 9,00 si 9,99. Niciun elev nu a reusit sa obtina media 10.00.Nu au reusit sa promoveze examenul 1.998 de elevi. Dintre acestia, 86,24 la suta au luat medii sub 5,00 si 13,76 la suta - medii sub 6,00.Tot duminica, Inspectoratul Scolar Judetean a dat publicitatii si topul liceelor din judet in functie de rezultatele obtinute de elevi la bacalaureat.

Pe locul intai se afla Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita cu 97,71 la suta dintre elevi promovati, urmat de Liceul de Arte "Corneliu Baba" din Bistrita - 90,74 la suta, Colegiul National "George Cosbuc" din Nasaud - 90,23 la suta, Colegiul National "Andrei Muresanu" din Bistrita - 84,73 la suta, Liceul de Muzica din Bistrita - 80 la suta, Liceul Sanitar din Bistrita - 77,78 la suta, Colegiul National "Petru Rares" din Beclean - 75,26 la suta, Liceul "Solomon Halita" din Sangeorz-Bai - 72,73 la suta, Liceul cu Program Sportiv din Bistrita - 66,67 la suta, Liceul "Radu Petrescu" din Prundu Bargaului - 65,77 la suta, Liceul "Ion Caian Romanul" din Caianu Mic - 52,78 la suta, Liceul Economic din Nasaud - 52,70 la suta, Colegiul Tehnic Infoel din Bistrita - 44,86 la suta, Liceul "Constantin Romanu Vivu" din Teaca - 27,27 la suta, Liceul Agricol din Beclean - 24 la suta, Grupul Scolar "Grigore Moisil" - 19,30 la suta, Grupul Scolar din Maieru - 18,97 la suta, Liceul Silvic din Nasaud - 18,39 la sut, Grupul Scolar din Lechinta -12 la suta, Grupul Scolar din Telciu - 8,59 la suta, Grupul Scolar Forestier - 6,84 la suta, Grupul Scolar Agricol din Bistrita - 6,06 la suta, Grupul Scolar "Henri Coanda" din Beclean - 4,41 la suta, Grupul Scolar din Feldru - 3,86 la suta, Grupul Scolar de Servicii din Bistrita - 3,13 la suta.

Covasna: Procentul de promovabilitate la bacalaureat, inainte de contestatii, este de 44,29

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este, in judetul Covasna, de 44,29, inainte de contestatii, in timp ce la sesiunea din vara anului trecut examenul era promovat de 72,12 la suta dintre candidati.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a declarat ca procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este de 44,29, inainte de solutionarea contestatiilor. Keresztely Irma a mentionat ca, la liceele teoretice, promovabilitatea este de 78,15 la suta, iar la grupurile scolare de 17,16 la suta. Potrivit sursei citate, cele mai mari procente de promovabilitate - 91,59, respectiv 89,91 - s-au inregistrat la Liceul Teoretic "Mikes Kelemen" si la Liceul Teoretic "Szekely Miko" din Sfantu Gheorghe, iar cele mai mici - 0,99, respectiv 1,25 - la Grupul Scolar Agricol si de Industrie Alimentara "Gaman Janos" si la Grupul Scolar "Puskas Tivadar", tot din Sfantu Gheorghe. Potrivit ISJ Covasna, la examene s-au prezentat in total 2.015 elevi. In sesiunea similara din anul precedent, procentul de promovabilitate in Covasna a fost, inainte de solutionarea contestatiilor, de 72,12.

Botosani: Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 56 la suta fata de 82 la suta in 2010

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat in judetul Botosani este, inaintea contestatiilor, de 56 la suta, cu mult sub cea din anii anteriori, in conditiile in care in 2009 au promovat acest examen 98 la suta dintre candidati, iar in 2010, 82 la suta.

Din cei 3.641 de absolventi de liceu care s-au inscris la bacalaureat in judetul Botosani, 1.997 au promovat examenul, 1.562 au fost respinsi, 75 au fost absenti, iar sapte au fost eliminati pentru fraude.Singurul liceu cu promovabilitate de 100 la suta a fost Seminarul Teologic Liceal "Sf Ioan Iacob" din Dorohoi, unde s-au inscris la bacalaureat 20 de absolventi.Inspectorul scolar general al judetului Botosani, Ada Macovei, a declarat ca rezultatele inregistrate in judet la acest examen sunt mult sub asteptari. "Este cu mult sub asteptarile noastre, insa este rezultatul unei evaluari corecte. Trebuie sa le multumesc celor care s-au implicat in evaluarea corecta a elevilor pentru ca invatamantul are acum nevoie de corectitudine. Cat despre cei care au venit sa-si incerce norocul la bacalaureat le doresc pregatire usoara si cat mai mult noroc la sesiunea din toamna", a spus Ada Macovei.

Ministerul Educatiei a inceput publicarea online a rezultatelor obtinute de elevii care au sustinut examenul de bacalaureatul in sesiunea de vara 2011.

BAC 2011: Rezultatele examenelor din sesiunea iunie-iulie 2011 (bacalaureatedu.ro)

BAC 2011: Rezultate la bacalaureat sortate dupa judet

BAC 2011: Topul mediilor obtinute la bacalaureat

BAC 2011: Rezultatele obtinute la bacalaureat, sortare dupa nume

(n.r.: Link-urile de mai sus duc catre site-ul Ministerului Educatiei. Din cauza volumului foarte mare de interogari, acesta ar putea fi temporar nefunctional. Incercati un refresh, daca nu se afiseaza rezultatele de la prima incercare.)

×
Subiecte în articol: bac 2011 rezultate bac 2011