x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Propaganda #rezist trece la atacul internațional împotriva PSD-ALDE

Propaganda #rezist trece la atacul internațional împotriva PSD-ALDE

de Dan Constantin    |    18 Aug 2018   •   18:46
Propaganda #rezist trece la atacul internațional împotriva PSD-ALDE
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

După eșecul protestelor care au încercat prin violență în 10 august pătrunderea în sediul guvernului și extinderea distrugerilor în zona centrală a Capitalei,opoziția trece la o altă formă de presiune: manipularea instituțiilor europene. Rețeaua de propagandă a noii securități lansează din străinătate apeluri la izolarea PSD și ALDE  prin prezentarea deformată a evenimentelor din România,pasând răspunderea violențelor în sarcina jandarmeriei care a atacat manifestanți pașnici veniți din diaspora. O mostră de minciuni ambalate în concepte democratice și presiuni emoționale o livrează scrisoarea către liderul european ALDE, semnată de Lavinia BÎCIU. Mesajul către Guy Verhofstadt este unul politic și are ca țintă explicită denigrarea lui Călin Popescu Tăriceanu și eliminarea ALDE din grupul liberalilor europeni, așa  cum alte acțiuni (pornite în Danemarca și Bruxelles) cer izolarea PSD din grupul socialiștilor europeni.

Lavinia Daniela Bîciu este asociată într-o firmă de lobby la Bruxelles,și se prezintă ca specialist în comunicare de nivel UE și ONU, cu experiență de 20 de ani în meserie. Șefa firmei de lobby (DL Prteners) la care lucrează românca este Diane Luquiser .

Scrisoarea Laviniei Biciu a fost imediat preluată spre difuzare de Luminița Petrișor , o altă româncă puternic angajată politic. Petrișor este militantă a unui partid belgian de dreapta pentru care și-a anunțat candidatura la alegerile din octombrie. Ea a găzduit la Asociația femeilor românce din Belgia, la Bruxelles, a Federației românilor de pretutindeni, care prin liderul Emanuel Cioacă a cerut autorizația pentru mitingul din 10 august.

×