x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proprietarii de terenuri ar putea primi subvenţii cu 20% mai mari dacă arendează suprafeţele fermierilor activi

Proprietarii de terenuri ar putea primi subvenţii cu 20% mai mari dacă arendează suprafeţele fermierilor activi

20 Mai 2013   •   18:05
Proprietarii de terenuri ar putea primi subvenţii cu 20% mai mari dacă arendează suprafeţele fermierilor activi
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Posesorii de terenuri ar putea primi o subvenţie mai mare cu 20% dacă arendează suprafeţele respective unor fermieri activi, a declarat, luni, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, informează agerpres.ro.

"Prin programul de dezvoltare rurală, persoana respectivă este incitată să cedeze terenul respectiv prin vânzare sau prin arendare unui agricultor activ care chiar lucrează terenul respectiv. Va putea primi 500 de euro sau 700 de euro, cât se va stabili la nivel naţional ca plată simplificată pe fermă plus încă 20% în Programul de Dezvoltare Rurală în fiecare an, până la sfârşitul programului, cu condiţia că acel teren este cedat unui fermier activ, unui agricultor activ care preia şi lucrează terenul respectiv. Această măsură va fi finanţată din Programul de Dezvoltare Rurală din fonduri europene", a spus Dacian Cioloş, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a explicat că există, acum, un anumit număr de ferme mici care au 2-5 ha şi proprietarii terenurilor respective beneficiază de subvenţia la hectar. Începând cu 2014 pentru aceste ferme mici se va putea calcula o plată fixă.

"Adică toate fermele mici, să zicem de la 1,5 sau de la 2 la 5 hectare vor primi 700 de euro pe fermă în fiecare an, fix, fără alte modificări. Acesta este schema simplificată", a spus Cioloş.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a organizat luni seminarul cu tema "Viitoarea Politică Agricolă Comună: oportunităţi şi priorităţi pentru România", urmat de o conferinţă de presă.

La eveniment au participat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum şi secretarii de stat din cadrul MADR.

×
Subiecte în articol: arenda dacian ciolos subventie teren