x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Propunere CSM - Retelele informatice, accesate doar cu aviz

Propunere CSM - Retelele informatice, accesate doar cu aviz

de Violeta Fotache    |    20 Feb 2007   •   00:00

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil controversata Ordonanta a DIICOT, dar a facut observatii si propuneri pentru cateva articole, printre care si cel privind accesul procurorilor la retelele informatice.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil controversata ordonanta a DIICOT, dar a facut observatii si propuneri pentru cateva articole, printre care si cel privind accesul procurorilor la retelele informatice.

Astfel, membrii institutiei conduse de Anton Pandrea (foto) propun ca procurorii sa nu poata avea acces la aceste retele fara autorizatie obtinuta de la judecator in conditiile articolelor 91 (1) - 91 (6) din Codul de procedura penala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare. CSM s-a raportat la notiunea de "a accesa", in sensul de a deschide, a intra, asa cum este ea explicata de Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, Editura Universul Enciclopedic, Editia a II-a 1998, Bucuresti. "In cazul de fata, a accesa un sistem informatic inseamna a patrunde in acel dispozitiv (...) care reprezinta orice dispozitiv sau ansamblu de dispozitive interconectate sau aflate in relatie functionala, dintre care unul sau mai multe asigura prelucrarea automata a datelor cu ajutorul unui program informatic", se arata in comunicatul CSM. Daca accesul la aceste sisteme presupune mai mult decat luarea la cunostinta a unor date privind locul unde se afla dispozitivele, acesta are rolul de a consolida materialul probator si nu poate fi apreciat ca un act premergator.

×
Subiecte în articol: observator